Negură Bunget със специално шоу в София


Negură Bunget със специално шоу в София

4305

През 2016 уникалната банда от Румъния Negură Bunget празнува 20 години от създаването си и 10 години от излизането на така значимия не само за личната ѝ история, но и за ъндърграунд сцената като цяло албум "OM".

Групата ще изнесе няколко концерта по повода, като на тях ще представи и новия си проект от Transilvanian Trilogy, който е втора част от трилогията и е озаглавен "ZI".

За нас е чест да съобщим, че румънските ни приятели избраха София като едно от местата за планираните специални изяви за отпразнуване на юбилея. Момчетата пристигат в София веднага след медийна сесия за преслушване на предстоящия да излезе през есента нов диск "ZI" и концерт в Букурещ, съобщават организаторите. Феновете на бандата у нас ще са сред първите, които имат шанса да чуят част от новия материал на живо. Това ще се случи в столичния клуб Live & Loud от 20.00 ч. на 19 юни.

Предишният запис на бандата - "TĂU", издаден през 2015, беше високо оценен от медии и фенове. Той бе представен с над 100 концерта в Европа и Северна Америка. Тогава обиколката мина и през София, отново по покана на Live & Loud.

Съпорт на гостите ще бъдат Teeth Оf Divine. Създаден от Боян Аврамов в края на 2010, проектът обединява експерименталната музика и фолклора. Музикантите залагат на импровизацията и затова често се колаборират с различни артисти и групи. През 2013 като регулярен член се присъединява Алексей Николов от Лоши петли, който прибавя класически и джаз влияния.

В 20-годишната си кариера Negură Bunget има 7 албума и над 1 000 концерта по цял свят. Румънците успяха да изградят звук и концепция, дълбоко и силно свързани с природата и човека като част от нея. Ярката идентичност и облик на формацията остават невъзможни за каквито и да е имитациии до днес.

Билети ще се продават само на място в клуба преди концерта на цена от 15 лв.

Повече за Negură Bunget може да разберете на официалната ѝ страница www.negurabunget.com

както и във Фейсбук на www.facebook.com/negurabunget

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1642144746076478/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички