Мрачни облаци над рока


Мрачни облаци над рока

4758

Американският певец и актьор Марвин Лий Ади, по-известен с артистичния си псевдоним Мийт Лоуф (Meat Loaf) (на снимката), припадна на сцената в канадския град Едмънтън в четвъртък вечерта, известиха световните агенции.

Представяйки своя мегахит от 1993 "I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That"), 68-годишният певец изпуснал микрофона и паднал по средата на сцената. Хора от екипа зад кулисите, както и членове на групата, веднага се притекли  на помощ. "Не знаех дали това се случва наистина. Всички музиканти спряха да свирят веднага", коментира фен, присъствал на събитието. Друг описва случилото се като "плашеща гледка". Представител на музиканта обясни, че припадъкът се дължи на сериозно обезводняване. Мийт Лоуф е приет в местна болница за рутинен преглед. Жизнените му показатели са стабилни и се възстановява добре, се казва в съобщението. Известно е, че той е отложил концерт в канадския град Калгари във вторник поради проблеми със здравето. Певецът от години страда от наднормено тегло и макар в последно време да отслабна, често има проблеми със здравето. През 2013 дори сподели пред "Ройтерс", че възнамерява да спре турнетата. Именно тогава Мийт Лоуф отмени шоу в Обединеното кралство, а през 2007 и цялото си европейско турне поради различни здравословни причини, които, по думите му, се дължат на астмата и наднорменото тегло.

Рик Парфит от Стейтъс Куо пък беше хоспитализиран в Турция същия ден. Смята се, че британският китарист вероятно е получил сърдечен удар. Групата свири на Expo 2016 в Анталия, Турция, преди инцидента. Музикантът претърпя петорен байпас през 1997 и получи сърдечен удар през 2011. Бандата ще обяви подробности за състоянието му, но след като станат ясни резултатите от тестовете и техния анализ. Очаква се това да се случи в следващите няколко дни.

Барабанистът на Дийп Пърпъл (Deep Purple) Иън Пейс се възстановява, след като получи мини инсулт по-рано тази седмица. Групата отмени свои концерти в Швеция и Дания, след като Пейс се почувствал зле във вторник сутринта, пояснява "Контактмюзик". "Събудих се и констатирах, че дясната част на тялото ми е парализирана и не мога контролирам дясната си ръка и пръстите ѝ", е написал той на страницата на състава във Фейсбук. "Бях приет в болница, където ми поставиха диагноза миниинсулт, или преходна исхемична атака. Персоналът в болницата в Стокхолм е страхотен. Незабавно бях подложен на лечение". Дръмърът не е получил тежки увреждания и се очаква да се завърне на сцената в близко бъдеще. "В момента страдам от изтръпване в дясната част на лицето си и намалена чувствителност на дясната ми ръка - допълва той - Сръчността на ръката ми обаче постепенно се възвръща и се надявам да тръгна отново на турне идния месец".

Следващият концерт на знаменитата британска формация е обявен в Турция за 5 юли.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички