Кого удостоиха слушателите на БГ Радио на годишните награди 2016


Кого удостоиха слушателите на БГ Радио на годишните награди 2016

5587

БГ радио раздаде традиционните си Годишни музикални награди пред повече от 20 000 души от цяла България и гости от чужбина в събота.

Церемонията мина под надслов "Звездите греят най-ярко на сцената на Годишните музикални награди на БГ радио". Бяха представени песни, които ни карат да се гордеем, да настръхваме и още повече да обичаме българската музика, подчертаха от медията. Най-новите таланти Dara, Невена Пейкова,Steven Achikor, Искрен ТончевIskrata, VenZy, Ники Бакалов и Виктория Георгиева дебютираха на сцената, като се изявиха повече от блестящо, давайки заявка за бъдещи хитове, коментират присъствали на галата. Публиката за първи път чу и видя и най-новите парчета на доказалите се вече Pavell & Venci Venc‘, Михаела Филева, Лора Караджова и Бобо. Силна реакция предизвикаха изпълненията на Графа, Криско, Рафи, Нина Николина и Pendara Ethno Project, Поли Генова и група Тангра.

Водещ на събитието беше любимецът на всички Рафи. Официалната част по връчването на статуетките беше най-вълнуващият момент както за номинираните в деветте категории, така и за самите връчващи. Тервел Пулев връчи "тежката" статуетка за БГ изпълнителка. Йоана Буковска и Галя Щърбева имаха удоволствието да бъдат първите, които целунаха БГ изпълнител 2016. Шеф Шишков и Геро връчиха награда за БГ група. Статуетка за мечтаната награда за БГ албум дадоха Саня Армутлиева и Магърдич Халваджиян. Нина Николина и водещият на новините по Нова Христо Калоферов съобщиха новината за победителя в категория БГ текст. "Лудият" репортер Даниел Петканов и колегата му Деян Веселинов връчиха приза за БГ видеоклип. Победителите в категория БГ дуо/трио бяха обявени от доказалия се в българския радиоефир тандем Симеон и Богдана от "Стартер", сутрешното шоу на медията. Награди връчиха още Лео, Ирина Тончева и Наско от БГ радио.

А ето и кои са големите победители, избрани чрез слушателски вот:

БГ песен 2016Михаела Маринова – Стъпка напред
БГ текст 2016Моменти – Графа – текст Графа и Илия Григоров
БГ албум 2016Инкогнито – Михаела Филева
БГ изпълнител 2016Криско
БГ изпълнителка 2016Михаела Филева
БГ дуо/трио 2016 Pavell&Venci Venc’
БГ група 2016Ice Сream
БГ дебют 2016Михаела Маринова
БГ видеоклип 2016 – Стъпка напред – реж. Георги Ангелов


Бяха присъдени и две специални награди, които се дават от БГ Радио всяка година. Отличието за БГ посланик получи Поли Генова, която безспорно представи България достойно на "Евровизия" 2016. Статуетката беше връчена от изпълнителния директор на медията Николай Янчовичин и кмета на Благоевград - Атанас Камбитов. Поли изпълни "If Love Was A Crime" в оригиналния светещ костюм.

Наградата БГ вдъхновение на името на Ана-Мария Тонкова получиха ветераните от ФСБ (FSB) в лицето на Румен Бояджиев (на снимката). Грандиозният финал на церемонията бе поставен от Михаела Филева, Михаела Маринова, Виктория Георгиева, ЛаТиДа, Поли Генова, Рафи и Невена Пейкова, които изпълниха нова версия на класиката "Високо".

Най-интересните реплики и интервюта с победителите от тазгодишната церемония, както и всичките десет нови песни, представени за първи от сцената на Годишните музикални награди 2016 в Благоевград, ще бъдат излъчени от БГ Радио. Снимки - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички