Еньовден с Влада Томова и нейните Балкански приказки


Еньовден с Влада Томова и нейните Балкански приказки

5744

На 24 юни, петък, от 21.00 ч. в Първо студио на БНР ще се състои концерт на невероятната Влада Томова, организиран от предаването "Аларма"и фестивала "Аларма Пънк Джаз" на програма "Христо Ботев".

Наречена "музикална посланичка на съвременна България", "българската магьосница на гласа" и "един от най-завладяващите гласове на международната музикална сцена в Ню Йорк", изисканата българска бруклинчанка Влада Томова носи магнетична енергия в гласа си. Музиката ѝ я отвежда на сцените на "Карнеги хол" и "Линкълн сентър" (Ню Йорк), Международния джаз фестивал в Монреал и фестивала Кумбре Тахин (Мексико) измежду много други в Северна Америка и Европа. Работата ѝ изтъква ролята на България в съвременната глобална култура.

Влада Томова създава ключовите проекти Балкански приказки, трио Български гласове, Песен за българската азбука, Български женски фолклорен хор Ясни гласове (Ню Йорк), както и сътрудничи в международни музикални изяви на най-високо ниво – всички си спомняме нейния глас от записите на Balkan Beat Box, както и съвместните ѝ концерти с ливанеца Майк Маси, а един от най-интересните ембиънт композитори от Балканите – живеещият също в Ню Йорк Дуке Бояджиев – дори има "Владино хоро", посветено на нея. С уважение към традицията и едновременно в крак с настоящето, вокалното творчество на Влада Томова се цели в сърцето с една много земна изтънченост.

Проектът ѝ "Балкански приказки" вдъхва съвременна душа на балканската диаспора. Пресягайки се надлъж и нашир в търсене на приказките си, тя оформя разнообразен репертоар, който се простира от родната за Томова България до други части на Балканите и Близкия Изток, с нюанси от Индия и сефарадска Испания, напомняйки за култрурните корени на България, оформени от древни миграции. Понастоящем Влада Томова планира организирането на серия мащабни концерти (България, Турция, САЩ) с хуманитарна цел в подкрепа на бежанците на Балканите с участието на световноизвестни западни и източни музиканти, включително и фолкорен български оркестър. Ръководеният от нея хор се представи на копривщенския фолклорен фестивал през 2015 и бе приет с бурни овации от насъбралото се мнозинство на площада в града.

Формацията, с която Томова ще пее на 24 юни в Първо студио (а три по-рано, на 21 юни, и в "БиБоп кафе" в Пловдив), включва Стефан Стойков – китари, НезИбишева – цигулка, Магдалена Петрович – чело, Николай Николов – гъдулка, Димитър Карамфилов – контрабас и Петър Йорданов-Бъни – перкусии.

На 24 юни вратите на Първо студио отварят в 21.00 ч., началото е точно в 21.30 ч. обичайния начален час на "Аларма".

Билети:
* първите 30 броя – по 10 лв. в системата и на касите на Eventim и в "Дюкян Меломан"
http://www.eventim.bg/bg/bileti/blada-tomoba-sofi-studio-1-na-bnr-434631/event.html

** после стават по 12 лв. – пак там

*** на входа на залата преди концерта – 15 лв.

FB-събитие:https://www.facebook.com/events/528119057374545

Повече информация:

https://www.facebook.com/alarmafest
http://www.vladatomova.com
http://binar.bg/player/punk-jazz

Плакат: дизайн – Перко Чернев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички