Pendara Ethno Project с горещ албум в Пловдив


Pendara Ethno Project с горещ албум в Пловдив

4941

Pendara Ethno Project избраха лятна сцена "Орфей" в Пловдив за премиерата на албума си "Pendara". Тя е обявена в нощта на Еньовден, 23 юни, от 20.30 ч.

На сцената ще се качат Нина Николина и Екатерина Ангелова, харизматичният Калин Вельов – перкусии, барабани, диджей и виртуозът на кавала – Костадин Генчев. Формацията ще изпълни  популярните български народни песни "Катерино моме", "Митре ле", "Ела се вие превива", "Ерген деда", "Попадийо", "Вечеряй Радо", "Чичовите конье" и други в авторски аранжименти и теми, съчетани с афро-кубински и екзотични ритми.

Денят на промоцията - 23 юни, не е избран случайно. Еньовден е езически празник, който по стара българска традиция честваме на 23 срещу 24 юни. Празникът съвпада с лятното слънцестоене, затова и много от поверията и обичаите са свързани с пътя на небесното светило и култа към него.

Това лято Рendara Ethno Project ще представят албума както на концерти и клубни изяви в България, така и на международни сцени.

Както MySound.bg вече писа, формацията предизвика голям интерес и пожъна  успех в Лондон и в столицата на  емирство КатарДоха, взривявайки и изправяйки на крака публиката с изумителното съчетание на автентичен български фолклор, електронно звучене и завладяващи акапелни изпълнения.

Билети – Еventim.bg и Билетен център пред община Пловдив.

"Митре ле":
https://www.youtube.com/watch?v=mkLht7bdzRM

"Гюл девойка":
https://www.youtube.com/watch?v=-u3YtPaBN5Q
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички