Загрей за концерта на Avantasia в Каварна


Загрей за концерта на Avantasia в Каварна

4642

Седмият албум на Avantasia в рамките на проекта на Tobias Sammet от германската пауър метъл група Edguy отново включва участието на звезден състав.

Това са певците Geoff Tate (екс-Queensryche), Dee Snider (Twisted Sister), Jorn Lande (eкс-Ark, eкс-Masterplan), Michael Kiske (Unisonic, екс-Helloween), Ronnie Atkins (Pretty Maids), Robert Mason (Warrant, Lynch Mob), Marco Hietala (Nightwish), Bob Catley (Magnum), Sharon Den Adele (Within Temptation) и Herbie Langhans (Beyond The Bridge), наред с китаристите Bruce Kulick (екс-Kiss, eкс-Meat Loaf), Sascha Paeth (eкс-Heaven's Gate) и Oliver Hartmann (eкс-At Vance), барабаниста Felix Bohnke (Edguy), а за оркестрациите отговаря Michael "Miro" Rodenberg.
 
Tobias Sammet разказва:

"През последните месеци прекарах много време в студиото в мазето на нашата къща, превърнах се в странен отшелник, който маниакално работи върху нещо тайно. Целта ми бе да представим нова глава в историята на Avantasia. Цялостната концепция е продължение на повествованието в албума ни "The Mystery Оf Time", или "Тайната на времето" (2013).

Става  дума за мегаломани учени, водени от човеконенавистен окултист, който иска да манипулира индивидуалното възприемане на времето привидно за изграждане на мостове между епохи, пространства и хора, но всъщност за да получи абсолютен контрол върху света. Главният герой е млад учен агностик, който се оказва пред дилема. Неговите морални ценности са от едната страна, научните му стремежи и осъществяването им за развитието и напредъка са от другата страна. По време на историята той все повече и повече се сблъсква с различни аспекти на духовността, с ускорението на времето и с въпроса за смисъла на живота.

Фабулата на албума проследява пътуването на главния герой с групата учени, които на пръв поглед се стремят да направят света по-добро място за живеене. Нашият герой обаче разбира, че чрез уеднаквяване възприятията на хората може да се постигне тотален контрол върху тях. Всяка песен от албума представлява различна спирка от неговото пътуване. Това е пътуване, където той търси отговори за някои въпроси за собственото си съществуване и което оставя своя отпечатък върху философските му възгледи. В нашия свят битуват доста спорни идеали, които зависят от вашата житейска философия, и затова могат да бъдат не само различни, но и противоположни.

Заглавието на албума "Призрачни светлини" намеква за опитите да ни бъде отвлечено вниманието, подлагайки ни на кръстосан огън по пътя на търсене на онова, което наистина искаме от живота. Оставих отворен края на историята, така че хората да могат да размишляват върху нещата, които се случват в нея. Всеки може да ги тълкува според собствените си нагласи".

"Ghostlights" ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 25 юни, след новините от 21.00 ч.

Парчета от него ще прозвучат на живо по време на тазгодишното издание на "Каварна Рок Фест", където дружината на Tobias Sammet ще удари хедлайн във втората вечер - 3 юли.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички