Етно на среща с джаза в проекта North - East


Етно на среща с джаза в проекта North - East

4639

Българското национално радио ще представи музикалния проект North - East в Първо студио на БНР от 19.00 ч. този петък, 1 юли.

Карл Сеглем (Норвегия) (тенор саксофон, рогове, композиции), Николай Иванов ОМ (България) (клавишни, китара, вокал, композиции) и Рамеш Шотам (Индия, Германия) (перкусионни инструменти, композиции), черпят вдъхновение от традицията и се стремят да я трансформират в съвременен фюжън, на който най-добре приляга етиката Cross Culture.

Тяхната музиката съединява културите на Изтока и Запада в нов баланс. Тя е сплав от етно и джаз влияния, от уърлд мотиви, импровизация и спонтанност. Триото ще ни поведе в пътуване през различни измерения, чийто смисъл е вътрешно обновяване и хармония.

Карл Сеглем е от значимите и интересни тенор саксофонисти на съвременната норвежка сцена. Известен е и с изпълненията си на традиционни рогове. Има издадени над 25 албума. Прави музика за филми, пише поезия и е продуцент и мениджър на лейбъла NORCD 20 години. Като композитор той създава нови форми, базирани на джаз, фолклор и инспирации от електроника. Носител е на най-голямата награда за джаз в Норвегия и е номиниран за "Грами". Свирил е във всички европейски страни, Япония, Индия, Пакистан, САЩ и др.

Николай Иванов ОМ - музикант, композитор и художник, е от пионерите за създаване на Cross Culture музика в България. Познат е като основател на арт формация ОМ. След 2000 работи активно и осъществява многобройни български и интернационални проекти. Автор е на музиката към 48 филма и има 25 CD, издадени в Германия, Унгария, Норвегия, Франция и България. За саундтрака към документалния филм "Потъването на Созопол" Николай Иванов получава серия награди - номинация от Миланската филмова академия и награда за най-добра филмова музика в Лос Анджелис. Свирил е с музиканти от цял свят и е концертирал в Европа, Африка, Далечния и Средния Изток.

Рамеш Шотам е един от знаменитите съвременни перкусионисти. Преминал през прочутата перкусионна школа в Бангалор, през 90-те години се установява в Кьолн, където постига изключителен синтез в ударните инструменти. Участвал е в създаването на над 120 компактдиска и в най-престижните фестивали по света. През годините е свирил със съзвездие от велики музиканти, сред които Карла Блей, Дон Елис, Чарли Мариано, Маркус Щокхаузен, Глен Мур, Раби Абу Халил, Кени Уилър, Нгуен Ли, Стив Колман, Карнатака Колидж и много други. Особено интересни са неговите проекти с други големи перкусионисти на световната музикална сцена -  Арто Арто Тунчбояджян и Окай Темиз. Рамеш преподава през годините в  различни консерватории - Байройт, Ротердам, Ваймар, Нюрнберг, Рошток.

В различни периоди музикантите са свирили  заедно, но никога в това трио. Своеобразната му премиера е в Първо студио на БНР.    

Билети за концерта могат да се купят от касата в рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на Ticketsbg.com и Eventim.bg на цена от 10 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички