Калин Вельов и Тумбаито откриват Бургаските музикални празници


Калин Вельов и Тумбаито откриват Бургаските музикални празници

4900

Деветото издание на най-голямото лятно музикално събитие в Бургас - Бургаски музикални празници "Емил Чакъров", ще бъде открито от Калин Вельов и Тумбаито (Tumbaito) със спектакъл, посветен на златните български шлагери на 20 век в нови слънчеви латино версии.

Събитието ще се състои в летния театър от 21.00 ч. на 5 юли. За първи път пред бургазлии и техните гости ще прозвучат любими песни от 60-те, 70-те и 80-те години, познати на многобройните почитатели на Калин Вельов & Тумбаито в латино аранжиментите от едноименния албум, вече и в елегантни оркестрации със специалното участие на оркестъра на Държавна опера Бургас с диригент Йордан Дафов. В латино фиестата ще се включат и шампионите от клуб за спортни танци "Бургас‘ 75". Приятен екзотичен елемент в шоуто ще бъде възможността публиката не само да  слуша и пее любимите си песни, но и да танцува.

Калин Вельов и Тумбаито продължават музикалната линия на латино версии на златните български шлагери от 60-те и 70-те и тази година, като правят крачка напред с нови, елегантни оркестрации на песните вече с участието на симфоничен оркестър.

Следващите спектакли и с участието на латино школи от градовете – домакини ще бъдат в Стара Загора, Враца, Шумен, Добрич, Варна и София.

Тумбаито е първата по рода си в България латино формация, изпълняваща 100% танцувална салса. Вече почти 10 години групата се изявява на концерти със световноизвестни имена като Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales. Репертоарът е подбран специално както за феновете на латино музиката, така и за салса клубовете по танци и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент. Основател на бандата е перкусионистът Калин Вельов.

Формацията издава едноименния си албум с латино версии на златни български песни от 60-те, 70-те и 80-те години в края на 2013. Сред шлагерите са "Ропотамо", "Нетърпение", "Една девойка ме попита", "Урок по танци", "Болката отляво", "Сбогом море", "Приказка", "Черно и бяло".

Билети - в мрежата на Eventim и на касата в Държавна опера Бургас.

Tumbaito feat. Margret Nikolova - "Ropotamo" [Official Video]
                           
https://www.youtube.com/watch?v=40XwZj6Wlag

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички