Ричард Клайдерман гостува за първи път в Русе


Ричард Клайдерман гостува за първи път в Русе

4222

Виртуозният пианист Ричард Клайдерман ще свири за жителите и гостите на Русе в новата зала на "Булстрад Арена" на 7 юли.

"Принцът на романса", както е нарeчeн от Нанси Рейгън, каца на летището в Букурещ на 6 юли в ранния следобед, откъдето с мерцедес ще бъде откаран в предпочитания от него хотел. Първо ще си почине, а после и отрепетира 18-те творби, които е приготвил за своите почитатели.

Блестящата концертна кариера на французина започва през 1976 с известната "Балада за Аделин". До момента той е продал повече от 150 милиона записа, допринасяйки за създаването на жанра популярна класика. Неговото изкуство е обичано от широк кръг, защото успя да адаптира по невероятен начин едни от големите шедьоври на класическото музикално наследство и да създаде невероятно усещане и емоция в посетителите на концертите му.

Майсторът на пианото е гостувал в България неколкократно, пълнил е концертите зали в София и Варна докрай. Обичайно музикантът изисква бял роял, но след като организаторите го запознали с параметрите на рояла на Русенската филхармония, взел решение да се възползва от предимствата на инструмента и да "изневери" на любимия си бял цвят.

Клайдерман подготвя своя интерпретация на популярна българска песен специално за почитателите си в крайдунавския град, която ще прозвучи единствено и само в "Булстрад Армеец" този четвъртък. По отношение на храната, музикантът не проявява капризи, обича да хапва салати, доматена супа, ястия с пилешко месо, а също плодове и различни видове сирена. В деня на концерта пианистът винаги поръчва определени марки минерална вода, като вече цени и българските минерални води.

Билети на цени от 40 до 100 лв. - в касата на русенската опера и чрез мрежата на "Ивентим".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички