D2 и Odd Crew с най-високия концерт в Европа - на връх Мусала


D2 и Odd Crew с най-високия концерт в Европа - на връх Мусала

4894

Радио "Тангра Мега Рок" и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН организират най-"високия" концерт, правен някога в Европа.

Събитието, на което ще свирят D2 и Odd Crew, ще се състои на югозападния склон на "Мусала" (2925 м.) - на 40 метра под самия връх на 30 юли.

Безпрецедентният концерт е част от мащабна акция за почистване на върха от строителни отпадъци. Очаква се десетки доброволци да се включат и подкрепят тази чиста и благородна кауза. Това със сигурност ще бъде буквално най-високата точка в тържествата по повод 10-годишнината на Радио "Тангра Мега Рок".

"Всички ние се надяваме почистването на това свято място от строителните отпадъци да бъде само първата стъпка в една дългосрочна национална кампания за изтъкването на "Мусала" не като "туристическа дестинация", а като природа, която заслужава специално отношение и уважение от всеки. Всички партньори се обединяваме в една обща кауза "За чиста и защитена Рила" - информират от медията - "С цел да запазим спокойствието на дивите животни в района, както и да не нарушаваме естествената среда, в която те съществуват и се размножават, силата на звука от озвучаването на концерта ще бъде контролирана и в нормите на максимално облекчен режим".

Звукът ще бъде насочен към публиката, разположена амфитеатрално на склона към върха, носил някога прабългарското име "Тангра".

D2 (на снимката) и Odd Crew са две от най-популярните и иновативни български рок групи – артисти с много фенове, близки до планинарската кауза.

Основните партньори на Радио "Тангра Мега Рок" в проекта са ИЯИЯЕ-БАННИМХ-БАН, дирекция "Национален парк Рила", Министерството на околната среда и водите, "Софийска вода" АД и Българската национална телевизия.

Повече подробности – във Фейсбук, както и на www.RadioTangra.com.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички