Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Джаз в Бургас 2016


Джаз в Бургас 2016

5028

Любовта към музиката и изкуството са акцент във фестивала "Джаз в Бургас" 2016.

Второто издание на музикалното събитие за ценители ще се проведе на 10, 11 и 12 юли.

Джаз феста ще открие Бургас Биг Бенд с диригент Христо Кожухаров, в 18.00 часа на 10 юли. Музикантите ще изпълнят популярни джаз мелодии пред експо-център "Флора", а след това - от 20.00 часа на същата сцена, Събин Тодоров (пиано) и Пламен Димитров (акордеон) ще дадат старта на програмата.

В 21.30 часа фамилия Дончеви и Димитър Семов ще представят за първи път проекта си Пуф-Паф. Любопитен е фактът, че Кирил Дончев (пиано), Антони Дончев (пиано) и Георги Дончев (контрабас), които са съответно баща и синове, никога не са свирили заедно на бургаска сцена. За да бъдат мелодиите по-ритмични, тримата са поканили известния наш барабанист Димитър Семов. Джем сешънът е обявен за 23.00 часа. Програмата за 11 юли ще стартира с невероятен букет от сърцати джазмени, богат набор от брас инструменти, или накратко Брас вилидж. Предвождана от цугтромбониста Велислав Стоянов, бандата ще направи разходка из морската градина и, свирейки в движение, ще покани любителите на джаза да се присъединят към тях. Обиколката ще приключи на "Флората", където щафетата ще бъде предадена отново на Бургас Биг Бенд с диригент Христо Кожухаров. Програмата продължава с Jazz & Jokes.

Jazz & Jokesе обяснение в любов, родено от желанието на участниците да разсмиват зрителите по един нетрадиционен начин, използвайки огромния потенциал на джаза. Неслучайно сред тях са двама джазмени - покойният вече пианист Васил Пармаков и Веселин Веселинов- Еко (контрабас). Точно импровизацията стои в основата на проекта и е свързващото звено между джаз хитовете и забавните моменти. Надиграването е движещата сила, която тласка напред словесните каламбури, сатиричните образи и ги превръща в жалки карикатури от днешния ден.

Желанието на организаторите е "Джаз в Бургас" да се обърне към всички музикални интереси и възрастови групи. Затова на 12 юли от 11.00 часа на "Флората" специално за най-малките любители на музикалния жанр ще се проведе Джаз за деца - музикален проект на Венци Благоев (на снимката) и приятели. Малчуганите ще имат възможност за първи път да се докоснат до инструментите и истинския дух на джаза, като самите те ще участват в импровизациите.

Билети - в мрежата на "Ивентим" и на касите в експозиционен център "Флора" Бургас, НХК, Държавна опера Бургас, ДТ "Адриана Будевска", къщички за сувенири "Морски знаци", ТИЦ (подлеза на Операта), Фестивал на пясъчните фигури и "Чайната".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички