Джаз в Бургас 2016


Джаз в Бургас 2016

5001

Любовта към музиката и изкуството са акцент във фестивала "Джаз в Бургас" 2016.

Второто издание на музикалното събитие за ценители ще се проведе на 10, 11 и 12 юли.

Джаз феста ще открие Бургас Биг Бенд с диригент Христо Кожухаров, в 18.00 часа на 10 юли. Музикантите ще изпълнят популярни джаз мелодии пред експо-център "Флора", а след това - от 20.00 часа на същата сцена, Събин Тодоров (пиано) и Пламен Димитров (акордеон) ще дадат старта на програмата.

В 21.30 часа фамилия Дончеви и Димитър Семов ще представят за първи път проекта си Пуф-Паф. Любопитен е фактът, че Кирил Дончев (пиано), Антони Дончев (пиано) и Георги Дончев (контрабас), които са съответно баща и синове, никога не са свирили заедно на бургаска сцена. За да бъдат мелодиите по-ритмични, тримата са поканили известния наш барабанист Димитър Семов. Джем сешънът е обявен за 23.00 часа. Програмата за 11 юли ще стартира с невероятен букет от сърцати джазмени, богат набор от брас инструменти, или накратко Брас вилидж. Предвождана от цугтромбониста Велислав Стоянов, бандата ще направи разходка из морската градина и, свирейки в движение, ще покани любителите на джаза да се присъединят към тях. Обиколката ще приключи на "Флората", където щафетата ще бъде предадена отново на Бургас Биг Бенд с диригент Христо Кожухаров. Програмата продължава с Jazz & Jokes.

Jazz & Jokesе обяснение в любов, родено от желанието на участниците да разсмиват зрителите по един нетрадиционен начин, използвайки огромния потенциал на джаза. Неслучайно сред тях са двама джазмени - покойният вече пианист Васил Пармаков и Веселин Веселинов- Еко (контрабас). Точно импровизацията стои в основата на проекта и е свързващото звено между джаз хитовете и забавните моменти. Надиграването е движещата сила, която тласка напред словесните каламбури, сатиричните образи и ги превръща в жалки карикатури от днешния ден.

Желанието на организаторите е "Джаз в Бургас" да се обърне към всички музикални интереси и възрастови групи. Затова на 12 юли от 11.00 часа на "Флората" специално за най-малките любители на музикалния жанр ще се проведе Джаз за деца - музикален проект на Венци Благоев (на снимката) и приятели. Малчуганите ще имат възможност за първи път да се докоснат до инструментите и истинския дух на джаза, като самите те ще участват в импровизациите.

Билети - в мрежата на "Ивентим" и на касите в експозиционен център "Флора" Бургас, НХК, Държавна опера Бургас, ДТ "Адриана Будевска", къщички за сувенири "Морски знаци", ТИЦ (подлеза на Операта), Фестивал на пясъчните фигури и "Чайната".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички