Serbian Punk Rock Attack в Маймунарника


Serbian Punk Rock Attack в Маймунарника

6251

Първият за София и страната рок фестивал изцяло със сръбски банди ще се състои в клуб "Маймунарника" тази събота, 9 юли. 

Четири много силни пънк-рок групи ще радват феновете на откритата сцена в Борисовата градина продължение на 7 часа (16.00 – 23.00 ч.). Вход свободен.

Участниците: 

Bolesna Stenad (Белград)

Независимо, че групата обяснява, че няма биография, защото времената са тежки, тя e вече на сцената 6 години. Има два албума и участия на суперпрестижни фестивали като Exit, Gitarijada Zajecar и Arsenal Fest.  Вокалистът и китарист Александър Маркович е неофициален член и на европейската суператракция S.A.R.S. За първи път ще свирят в София и в България. Eдинствено Александър е бил заедно със S.A.R.S. в "Маймунарника" миналото лято

DOK7 (Ниш)

Най-известната група на Ниш е вече на цели 10 години. DOK7 са свирили няколко пъти в София и Кюстендил и имат солидна фенска маса сред българските любители на рока. Участвали са във всички големи фестивали в Сърбия, включително и на фамозния белградски Бирфест. На "Гитариада"-та  в Зайчар през 2011 печелят категорично наградата на публиката и имат вече три участия на този легендарен фестивал, основан през 1966. Издали са един демо и един студиен албум от 2014.

Hurlier (Неготин)

Ученическата група Hurlier от Неготин беше едно от откритията на 49-тата "Гитариада" в Зайчар през миналото лято. Музикантите достигнаха до 12-те финалисти в конкурса в конкуренцията на над 350 групи от Балканите. Бандата е на 3 години, а през 2015 пусна своя първи демо-албум с 8 авторски песни в стил хеви-пънк рок. Както MySound.bg вече писа, музикантите бяха специални гости във финалната вечер на организирания от D2 фестивал "Голямото междучасие" и буквално взривиха публиката в центъра на София миналата година.

Audiograbber (Княжевац)

Audiograbber е най-старата и популярна рок група в момента в сръбския град Княжевац. Четворката е класически кавър бенд с гигантски репертоар върху всички пънк и рок класики от бивша Югославия. През лятото на 2015 бяха съпорт на легендите Bajaga & Instruktori, а през август гостуваха за първи път в България за концерт във Видин на брега на река Дунав. Там те свириха над 150 минути и бяха изкарани цели 4 пъти на бис.

Организатори на Serbian Punk Rock Attack са управата на популярното заведение и небезизвестният Васко Громков (VaGro) с подкрепата на Tuborg.

Линк към събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1725292544388813

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички