Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Serbian Punk Rock Attack в Маймунарника


Serbian Punk Rock Attack в Маймунарника

6276

Първият за София и страната рок фестивал изцяло със сръбски банди ще се състои в клуб "Маймунарника" тази събота, 9 юли. 

Четири много силни пънк-рок групи ще радват феновете на откритата сцена в Борисовата градина продължение на 7 часа (16.00 – 23.00 ч.). Вход свободен.

Участниците: 

Bolesna Stenad (Белград)

Независимо, че групата обяснява, че няма биография, защото времената са тежки, тя e вече на сцената 6 години. Има два албума и участия на суперпрестижни фестивали като Exit, Gitarijada Zajecar и Arsenal Fest.  Вокалистът и китарист Александър Маркович е неофициален член и на европейската суператракция S.A.R.S. За първи път ще свирят в София и в България. Eдинствено Александър е бил заедно със S.A.R.S. в "Маймунарника" миналото лято

DOK7 (Ниш)

Най-известната група на Ниш е вече на цели 10 години. DOK7 са свирили няколко пъти в София и Кюстендил и имат солидна фенска маса сред българските любители на рока. Участвали са във всички големи фестивали в Сърбия, включително и на фамозния белградски Бирфест. На "Гитариада"-та  в Зайчар през 2011 печелят категорично наградата на публиката и имат вече три участия на този легендарен фестивал, основан през 1966. Издали са един демо и един студиен албум от 2014.

Hurlier (Неготин)

Ученическата група Hurlier от Неготин беше едно от откритията на 49-тата "Гитариада" в Зайчар през миналото лято. Музикантите достигнаха до 12-те финалисти в конкурса в конкуренцията на над 350 групи от Балканите. Бандата е на 3 години, а през 2015 пусна своя първи демо-албум с 8 авторски песни в стил хеви-пънк рок. Както MySound.bg вече писа, музикантите бяха специални гости във финалната вечер на организирания от D2 фестивал "Голямото междучасие" и буквално взривиха публиката в центъра на София миналата година.

Audiograbber (Княжевац)

Audiograbber е най-старата и популярна рок група в момента в сръбския град Княжевац. Четворката е класически кавър бенд с гигантски репертоар върху всички пънк и рок класики от бивша Югославия. През лятото на 2015 бяха съпорт на легендите Bajaga & Instruktori, а през август гостуваха за първи път в България за концерт във Видин на брега на река Дунав. Там те свириха над 150 минути и бяха изкарани цели 4 пъти на бис.

Организатори на Serbian Punk Rock Attack са управата на популярното заведение и небезизвестният Васко Громков (VaGro) с подкрепата на Tuborg.

Линк към събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1725292544388813

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички