Банско отново вади хитовите фестивали Банско Бийт и Бохеми


Банско отново вади хитовите фестивали Банско Бийт и Бохеми

4564

Bansko Beat Music Experience ще "разцъфти" на плодородна почва - в сърцето на град Банско, за втора поредна година. Събитието е на 15 и 16 юли (петък и събота).

Шведската звезда Loreen, румънската сензация Lariss, Михаела Маринова и Християна Лоизу, Стивън Ачикор, Дарина Йотова, Жана Бергендорф и Nu Ance са част от изпълнителите, които ще зарадват присъстващите. Имената на Криско и Ненчо Балабанов (на снимката) също греят сред участниците. Първият работи с част от хитовите имена на българската сцена - Мария Илиева, Гери-Никол, Deep Zone, Лора Караджова, Бобо, Миро, Любо, Дивна, а и със Slatkaristika и други чуждестранни артисти. Младият изпълнител съчетава хип-хоп, поп, денс и етно мотиви. Музикалният му усет го отвежда до престижното жури на X Factor 2015, където е ментор на отбора на момичетата. Грандиозното шоу под звездите е поверено в ръцете Ненчо Балабанов, познат на широката аудитория като ненадминат имитатор, победител в "Като две капки вода" 2015, "Господар на ефира" и специален артист в пълния смисъл на думата. Артистът обещава куп изненади, с които да зареди зрителите с искрата на лятото, ще изпее и някои от своите парчета.

Продължението на фестивалното лято под звездите е на 3 и 4 септември, когато Банско дава сцена на най-горещите изпълнители на Балканите в афиша на  "Бохеми фест".

По традиция входът и за двата фестивала остава свободен и предположенията са, че публиката от над три хиляди души през миналата година ще бъде надвишена, не крият организаторите "Бохемия Фестивалс" по инициатива на община Банско.

Най-атрактивната зимна дестинация на Балканите за пореден път показва, че летният сезон на нейна територия е не по-малко вълнуващ. Доказателство за това е и наградата, която малкият южен град получи през декември 2015 - "Балканска столица на фестивалите", като отличието дойде от Балканските награди за туристическа индустрия, от жури с представители на браншовия бизнес в България, Сърбия, Италия и Румъния, и е за последователната и активна политика на администрацията за развитие на Банско като фестивален център и "Територия на духа".

Че планината оживява пред очите на фестивалци, стана ясно още миналата година, когато на сцената се появиха Little Dragon, James Arthur, Mo’ Kalamity, DJ Desy & Mr. Vagabond, Миленита и Sensimillianz, Желко Йоксимович, Каролина Гочева, Иво Папазов, Гаджо Дило и всички останали балкански артисти. Не искаме да пропуснем някого, но те бяха толкова много и толкова отдадени пред хилядите грейнали очи, че все още губим ума и дума, поясняват организаторите, които тази година обещават още повече звезди, балкански ритъм и бурни емоции.

Маршрутът на гостите ще залъкатуши между хребетите на Родопите и Пирин планина. Там плътната борова сянка, кристалният въздух и бисерната вода са естествената награда за всеки, решил да се порадва на фестивалната култура в района.

Второто издание на балканския фестивал "Бохеми" ще се състои на 3 и 4 септември, осигурявайки прекрасна музика и наслада и за най-претенциозното небце с традиционни гозби и напитки.

Мястото и на двата фестивала е централният площад "Никола Вапцаров".

www.banskobeat.com
https://www.facebook.com/BanskoBeat/
https://www.facebook.com/Bohemiafest/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички