Гласът на Гърция ще пее за първи път в България


Гласът на Гърция ще пее за първи път в България

4866

След великолепния концерт на Йоргос Даларас през 2015, стадионът в Созопол ще даде сцена на автентичната гръцка музика за втора година, посрещайки Гликерия на 23 юли.

Певицата ще представи за българските почитатели най-големите си хитове, сред които "Без теб", "Животът е едно море" и "Тези красиви очи". Актуалната изпълнителка пристига у нас по покана на фондация "Солей".

Гликерия е на сцената повече от 20 години и е едно от най-популярните имена в историята на гръцката музика. Има 25 златни и платинени албума и неслучайно е наричана "Гласът на Гърция". След турнето си в САЩ "Ню Йорк Таймс" я нарича "легендарна", а "Бостън Глоуб" я определя като "Чудото на Гърция". Гликерия е изнесла повече от 1 000 концерта в Гърция, както и на всички континенти. От Аржентина и Канада, през Африка, до Океания - навсякъде е възприемана като "Гласът на Гърция".

Издава първия си самостоятелен албум през 1980 – "Anixi" ("Пролет"). През 1983-та записът "Me Tin Glykeria Stin Omorfi Nyhta" става най- продавания в историята на гръцката музика. Получава награда от Международната федерация на звукозаписните компании (IFPI) в категория за най-полулярна певица през 2001.

Билети за концерта в "Арена Созопол" - чрез мрежата на Eventim в ценови категории от 55 до 150 лв.

http://www.eventim.bg/bg/bileti/glikeri-sozopol-stadion-arena-432634/event.html

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички