Поп, рок и джаз музиката на Аполония 2016


Поп, рок и джаз музиката на Аполония 2016

5434

Созопол ще посрещне Празниците на изкуствата "Аполония" за 32-ри път от 1 до 10 септември.

Официалното откриване на тазгодишното издание ще бъде поставено с концерт на Биг бенда на Българското национално радио със солисти Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и диригент Антони Дончев в амфитеатър "Аполония" от 20.30 ч. на 2 септември, петък.

Форумът включва над 70 събития с някои от най-популярните артисти на българската и международната сцена и техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформънси и изпълнения. Той има за цел да покаже постиженията на българските творци - автори и изпълнители, да съхрани традицията и да подкрепи новите идеи, експерименталните и нестандартни решения в областта на всички изкуства.

Биг бендът на Българското национално радио е част от културния живот на страната повече от пет десетилетия. Концертните изяви на оркестъра са свързани с престижни  фестивали у нас и в чужбина, с отбелязването на забележителни личности в историята на българската музика. Мисия на формацията е чрез своите изяви да създава и съхранява значими произведения, да  представя стойностната българска и световната музикална култура. Солисти на Биг бенда са едни от най-добрите български музиканти, между които саксофонистите Людмил Георгиев, Светозар Русинов, Юлиян Янушев, Емануил Манолов, Венко Захариев, тромпетистите Тончо Русев, Кирил Влъчков, Мишел Немски, Йордан Капитанов, тромбонистите Недко Трошанов, Деян Тимнев, китаристите Божан Хаджиев, Християн Платов, Шибил Бенев, басистите Любомир Борисов, Любомир Мицов, барабанистите Петър Славов, Крум Калъчев, Петър Цанков, Христо Йоцов и много други. Основни аранжьори са били Емил Георгиев, Милчо Левиев, Иван Стайков, Александър Бръзицов, Стефан Димитров. В продължение на 38 години пианистът, диригент и композитор Вили Казасян (1934-2008) ръководи оркестъра. Шанс да започнат своята професионална кариера с един от най-престижните оркестри у нас са имали много млади певци. През 2010 начело на бенда застава виртуозният пианист и композитор Антони Дончев.

Милица Гладнишка израства под звуците на произведения от Моцарт, Бетовен, великолепния барок, руската музика от романтизма и композициите на Карл Орф. Свири на пиано, малко на тромпет, учи оперно пеене едновременно със следването си в НАТФИЗ. Музиката и актьорството вървят ръка за ръка в живота ѝ. Милица пее с най-добрите музиканти и творци в джаза и участва във фестивалите в България и чужбина. Джаз проектите ѝ Дивото зове с Васил Спасов, Борис Таслев и Атанас Попов и Да хвърлим операта в джаза с Михаил Йосифов секстет са едни от най-ярките събития в нейната кариера и печелят сърцата на публиката. През 2015 се ражда музикалният спектакъл "Титанично" - пищна комбинация от комедийни монолози, музика на живо, кино, великолепни рокли и много емоции. Същата година излиза и спектакълът "Бягства" в театър Азарян, в който Милица е не само актриса, но и композитор на музиката. Има какво да очакваме от изпълнителката, която не спира да изненадва с разностранните си таланти. Какво точно е тя - актриса, певица, композитор, космонавт, археоложка, черешка на тортата - никой не знае. Само бъдещето ще покаже! 

Завършилият актьорско майсторство в НАТФИЗ Атанас Сребрев има над 80 участия в чуждестранни филмови продукции. В телевизионните реклами и трейлъри на всички канали ще чуете гласа му. Той стана популярен с ролята си на лошия архитект Бранимир Андонов от "Къде е Маги?" – криминалния сериал на Би Ти Ви, а сега е водещ на научно-популярното предаване "Големите загадки" по същата телевизия. Пеенето е една от големите му страсти.   

ПРОГРАМА:

Амфитеатър "Аполония"

БИГ БЕНД НА БНР
Солисти
МИЛИЦА ГЛАДНИШКА
АТАНАС СРЕБРЕВ

Диригент
АНТОНИ ДОНЧЕВ
2 септември, петък, 20:30

POLI-FONIA
ПОЛИ ГЕНОВА
3 септември, събота, 21:00

JEREMY?
4 септември, неделя, 21:00

ПОД СЛЪНЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ
НФА ФИЛИП КУТЕВ
5 септември, понеделник, 21:00

ХАЙДЕ ЗАЕДНО! с песните на СТЕФАН ДИОМОВ
с участието на ТОНИКА, ТОНИ ДИМИТРОВА, ВАНЯ КОСТОВА, 5 СЕЗОНА
6 септември, вторник, 21:00

ЕХО ОТ ТРАКИЯ
ИВО ПАПАЗОВ И ОРКЕСТЪР ТРАКИЯ
7 септември, сряда, 21:00

МОМЕНТИ
ВЛАДИ АМПОВ- ГРАФА
8 септември, четвъртък, 21:00
 
D2 със специалното участие на ЛЮБО КИРОВ
9 септември, петък, 21:00

ФОНДАЦИЯТА с БУРГАСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ
Диригент ВЛАДИМИР ДЖАМБАЗОВ
10 септември, събота, 21:00

ДЖАЗЪТ:

Клуб "Аполония", сцена ОББ

АНТОНИ ДОНЧЕВ QuP
АНТОНИ ДОНЧЕВ (пиано, мелодика), РОСЕН ЗАХАРИЕВ (корнет, флюгелхорн), ГЕОРГИ ДОНЧЕВ (контрабас), БОРИСЛАВ ПЕТРОВ (ударни)
3 септември, събота, 23:00

ИЕРИ МЕЙЯР ТРИО (Франция)
ДОМИНИК ДИ ПИАЦА (контрабас), ИЕРИ МЕЙЯР (пиано), ЙОАН ШМИД (ударни)
4 септември, неделя, 23:00

JAZZ & ME 2
ХИЛДА КАЗАСЯН
5 септември, понеделник, 23:00

THE TEACHERS
ЦВЕТАН НЕДЯЛКОВ (китара), ВЕСЕЛИН КОЙЧЕВ (китара), ХРИСТО МИНЧЕВ (бас), КРИСТИАН ЖЕЛЕВ (ударни)
6 септември, вторник, 23:00

МИЛЕН КИРОВ ТРИО
МИЛЕН КИРОВ (пиано), АЛЕКСАНДЪР ЛЕКОВ (бас), СТОЯН ЯНКУЛОВ (ударни)
7 септември, сряда, 23:00

ЗАКЛИНАНИЯ
ТЕОДОРА ЕНАКЕ-АИША (Румъния), TЕОДОСИЙ СПАСОВ ТРИО

8 септември, четвъртък, 23.00

MIDNIGHT SUN
КАМЕЛИЯ ТОДОРОВА § ЖИВКО ПЕТРОВ
9 септември | петък | 23.00

ЧЕТИРИ ДАМИ ПЕЯТ ДЖАЗ
БЕЛОСЛАВА, МИРОСЛАВА КАЦАРОВА, АНДРОНИЯ ПОПОВА - РОНИ, ХИЛДА КАЗАСЯН
10 септември, събота, 23:00

Цялата програма на "Аполония" 2016 тук: http://www.apollonia.bg

Билети - от мрежата на Eventim тук: http://www.eventim.bg/

Само едно събитие от програмата не е достатъчно, за да се потопите в цялостното изживяване. Вземете Златен билет - той осигурява вход и запазено място за всяко събитие от програмата.

Запазете го от тук: http://bit.ly/29dmo6t

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички