DJ Retro Fest за 7-ми път на Телеграфа във Видин през август


DJ Retro Fest за 7-ми път на Телеграфа във Видин през август

5521

Емблематичният DJ Retro FestVidin ще се проведе до стените на легендата "Телеграф капия" за седма поредна година на 4, 5 и 6 август.

Откритата сцена на брега на река Дунав отново ще събере оцелелите майстори от "старата школа". Настоящето издание на единствения по рода си подобен фестивал в България (а може би и в света!?) ще е в памет на DJ Jeffy, напуснал завинаги "партито" преди почти година. Един от най-обичаните видински диджеи в историята на града ще бъде почетен със специален сет от идеолога на DJ Retro Fest - Васко Громков (DJ VaGro) в последния ден на събитието.

В афиша на тридневното ретро парти този път са записани 11 диджеи от Видин, Белоградчик, София, Видин-област и Швейцария. Разбира се, ще има и специални гости в лицето на звездата Теди Кацарова, Djane Monique, Живко Василев (кавал) и Ники Ризова от Бон бон.

По програма в четвъртък (4 август) събитието трябва да открие DJ Ivo (Иво Иванов) с ретро сет от магнетофонни ленти, пускани на архаичните машини "Кащан", популярни у нас в началото на 80-те години на миналия век. DJ Иво излъчи програмата си от аудиокасети (и то с голям успех) минала година.

В петък (5 август) Теди Кацарова ще изпълни специален микс с любими хитове от 80-те години, а Djane Monique и Живко Василев под специално лазерно шоу ще озвучат Видин с ритми от 90-те. Веднага след тях зад пулта ще застане DJ Sergo, който за пети път пристига от Швейцария да се включи в купона.

В събота (6 август) освен DJ VaGro ще се вихрят майсторите на винила DJ Guta (Димитър Славчев) и DJ Iko (Илия Грозданов), а DJ MC Fill отново ще е на фънки вълна. Преди няколко години Фил беше първия участник, пускал в сета си песен от … часовник!? Фестът ще бъде закрит от DJ Pepi (Пепи Димчев), лицето, което озвучава проявата от самото ѝ създаване през 2010.

Домакините от летен ресторант "Класик – Телеграфа" очакват гости от Сърбия и Румъния, а DJ Iko има намерение да докара гостите си от София по вода, като за целта ще наеме лодка от пристанище Лом.

Първият уикенд на август ще е шумен и цветен край "Телеграфа" във Видин.

Начало: 20.30 часа, вход свободен.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички