Изчистиха Мусала с рок и мерак


Изчистиха Мусала с рок и мерак

4710

Над 400 души изкачиха Рила, за да се включат в акцията "Почистване на връх Мусала и концерт над облаците" и да участват в събирането на строителни отпадъци от най-високия връх на балканския полуостров.

Организаторите от "Тангра Мега Рок" бяха подсигурили удобни чували и ръкавици за стотиците доброволци, които още в ранните часове на 30 юли извиха огромна опашка при станцията на лифта Боровец - Ястребец, който заради събитието се движеше с удължено работно време.

Изкачването на Мусала за някои се превърна в изпитание (2925,4 м.), но най-бързите го достигнаха малко преди обед и започнаха да събират тухли, керемиди и друг строителни отпадъци, а в края на цялата акция стана ясно, че с общи усилия върхът е освободен от 13 тона боклук! В рамките на следващите няколко дни петстотин чувала със строителни отпадъци бяха натоварени от екипа на "Тангра Мега Рок" на специална въжена линия, построена за нуждите на Българската академия на науките, и бяха извозени до сметище в Самоков.

Кулминацията на акцията, наградата за стотиците, които откликнаха на призива за "Чиста и защитена Рила", бе концерт на две групи, кръвно свързани с медията – D2 и Odd Crew. Шоуто, което се състоя на най-високото място в историята на Европа, премина при силен емоционален заряд – с много танцуващи и дори някои разплакани хора. Наистина много интимен и незабравим концерт на фона на рилските върхове.

За тези, които не успяха да бъдат в историческия ден на Мусала, цялата акция беше заснета и ще стане част от предстоящ филм, посветен на десетгодишната история на радиото.

Екипът на "Тангра Мега Рок" благодари на всички приятели и съмишленици, без които това нямаше да се осъществи:

- ИЯИЯЕ-БАН;
- НИМХ-БАН,  
- Дирекция "Национален парк Рила", Министерството на околната среда и водите;
- "Софийска вода" АД;
- "Бороспорт" АД, Боровец;
-  ПСС;
-  Община Самоков;

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички