Местят концерта на Океан Ельзи заради президентските избори


Местят концерта на Океан Ельзи заради президентските избори

4678

Океан Ельзи ще свирят за първи път в София на 23 декември, вместо първоначално обявената дата - 6 ноември.

Новината за рокадата изтече от мениджмънта на най-известната украинска рок група и партньорите им в България. Причината за промяната е съвпадението на датата с президентските избори у нас, които преди да лятната си ваканция Народното събрание гласува да се проведат на 6 ноември.

"Въпреки опитите ни да запазим първоначално обявената дата, партньорите ни от НДК са категорични, че зала 3 на Националния дворец на културата, в която е предвиден концертът, винаги се използва за изборни пресконференции и няма вариант в този ден да бъде домакин на уникалното рок събитие", съобщиха организаторите.

Желанието на О.Е. да свирят пред българска публика възможно най-скоро, може да се реализира на 23 декември поради ангажираността на всички подходящи за събитието зали в София и поради натоварения график на бандата. Петорката е на световно турне, което ще завърши следващата година.

Меломаните, които вече са закупили билети за концерта на 6 ноември, но нямат възможност да присъстват на 23 декември в зала 3 на НДК, могат да ги върнат в срок до 15 септември от мястото, от което са закупени. За всички останали – билетите ще важат и за новата дата без допълнителна презаверка.

Промо билетите за концерта на Океан Ельзи в България вече са изчерпани. Редовни билети се продават в мрежите на Eventim (http://www.eventim.bg/bg/bileti/okean-elzy-sofia-national-palace-of-culture-hall-3-ndk-zala-435376/event.html) и Ticketlogic (https://www.ticketlogic.bg/concert-okean-elzy/28685) на цени от 49 до 99 лв.

Океан Ельзи е призната от феновете и критиците за най-добрата лайв рок група в Източна Европа. Концертите ѝ се превръщат в незабравими спектакли и заради уникалното съчетание между славянската мелодичност и мощното звучене. Формацията, създадена през 1994, е емблематична със задълбочените си текстове, уникалния си музикален стил, както и с впечатляващото си присъствие на сцената. Лайфовете на Океан Ельзи са една от нейните запазени марки и заради заразителната енергия на групата, която някои определят като "източноевропейските U2".

"Ние пробихме езиковата бариера чрез музикалната ни енергия, мощния европейски саунд и комбинацията между украинската поезия и славянската мелодичност. Нашите концертни турнета из Северна Америка, Западна Европа и Русия бяха изключително успешни. Това е една от причините да се радваме на огромна популярност не само в Украйна, но и в Русия, и в много други държави. Феноменално е за украинска банда да има толкова много фенове в целия свят, при положение, че всичките ни текстове са на украински език", споделят музикантите.

След София, "Световният тур 2016-2017 на Океан Ельзи" продължава в Дубай. В началото на следващата година бандата ще свири и в САЩ, като билетите за концерта ѝ на "Медисън Скуеър" са разпродадени за дни.

В дискографията си групата има 9 самостоятелни албума, последният от които - "Без Меж", бе издаден през март. От оригиналния състав на групата, която се среща за първи път през 1992 г., а две години по-късно се презентира вече като Океан Ельзи, са останали вокалистът и автор на музика и текстове Святослав Вакарчук, и барабанистът Денис Глинин. Останалите им колеги са: Денис Дудко – бас китара, Милош Елич – клавиши и аранжименти, както и китаристът Владимир Опсеница.

Вижте енергията на лайв изпълненията на Океан Ельзи тук: https://www.youtube.com/watch?v=-EKYA45Bk5g

и тук: https://www.youtube.com/watch?v=hLPe_jGmxq0

Актуална информация за концерта на Океан Ельзи в София може да намерите на страницата на събитието във Facebook:

https://web.facebook.com/events/588045498043254/

Повече информация за Океан Ельзи на:

http://www.okeanelzy.com
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички