Световни китарни виртуози с концерт в Бургас


Световни китарни виртуози с концерт в Бургас

4618

Племенникът на големия белгийски китарист и световна джаз легенда от началото на века Джанго Райнхард - Луло Райнхард, пристига в Бургас за концерт в експозиционен център "Флора" от 20.00 часа на 30 август.

Гостът ще свири пред бургаската публика заедно с друг виртуозен китарист Андре Кренгел, Ули Кремер (ударни, перкусии) и  Константин Виенстроер (бас).

Специалната изненада за посетителите на концерта е участието в томбола на лютиерната фабрика "Кремона" за оригиналната китара "Киано", част от сигнатурната серия фюжън китари, разработена заедно с китариста Луло Райнхард, както и автограф лично от него. Инструментът носи името на един от внуците на популярния музикант.

"Киано" е по-традиционна китара с авангарден външен вид. Корпусът ѝ е изработен от орех и смърч. Грифът е 50 мм. при горното прагче, а мензурата - 650 мм. Притежава радиус на грифбрета и е снабдена с електроника "Фишман Пресис Про Бленд".

Reinhardt & Andre Krengel Quartette - съвместен проект на китаристите Луло Райнхард и Андре Кренгел, е особена смесица от два преливащи темперамента.

Племенникът на световноизвестния Джанго Райнхард носи наследството му в стил джипси суинг и джаз мануш, пречупвайки го през своя поглед и пресъздавайки го по собствен начин. Титулован от пресата като магьосник виртуоз, той също като Андре Кренгел, е отворен към други култури: латино, джаз, фламенко, ориенталска стилистика.

Луло Райнхард днес принадлежи към най-важните и автентични творци в своя жанр и свири със сензационна енергия и наслада. Със своите собствени композиции той е слушан и разпознаван навсякъде по световните сцени - фестивали, клубове и концертни зали.

Носителят на престижна музикална награда от Дюселдорф, композитор и китарен виртуоз Андре Кренгел, който също има множество международни участия, е наричан от пресата "пътешественик между културите" и "китарен чародей". Музикантът се чувства в свои води сред голямото жанровото многообразие, към което добавя своите стил, чувството за динамика и любов към тихите тонове.

Сътрудничеството между двамата китаристи възниква на международния джаз фестивал в Шпийкерог (остров в Северно море), където за пръв път се появяват заедно пред публика. Тамошната аудитория остава очарована, а Луло и Андре спонтанно решават да запишат общ проект и да продължат съвместната си дейност. В този диск, записван в продължение на два концертни дни на живо, могат да бъдат чути както композиции на тандема, така и едно напълно импровизирано парче. В записите взимат участие и техните колеги и приятели Ули Рагуси Кремер (барабани и перкусия) и Константин Виенстроер (бас), също толкова големи майстори в стилa.

Неспирен темперамент, заразяващи ритми, незабравими мелодии и импровизации се редуват една след друга - това очаква всеки посетител на концерта на Луло Райнхард и Андре Кренгел, обявиха организаторите.

Събитието е съвместен проект на община Бургас и "Кремона - България" ЕООД.

Билети за концерта - в експо център "Флора" и касата до "Часовника" (градинката срещу oбщината). Цена на пропуските - 15.00 лв.

По-евтини - по 12 лв. - в сайта на "Грабо":

https://grabo.bg/burgas/kontzert-0mqdf

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички