Поставят Мистерията Еньовден в Бургас


Поставят Мистерията Еньовден в Бургас

4740

Бургазлии ще видят най-новият спектакъл на Нешка Робева - "Мистерията Еньовден", в летния театър от 21.00 ч. на 20 август.

Шоуто е истинска революция за българската арт среда. Сцена, звук, осветление, визуални ефекти и 3D проекцията правят представлението сравнимо с едни от най-големите, създавани някога. Това сподели самата Нешка Робева на пресконференция в община Бургас.

В авторството на спектакъла са привлечени четирима композитори, 21 музиканти, шестима хореографи от всички балкански държави, ръководени от неуморимата Нешка Робева. На сцената в летния театър ще има 23 танцьори и 2 певици - Деси Добрева и Валерия Момчилова - Мона.

"Мистерията Еньовден" разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете са потопени в тайнството на огромната сияйна луна. Спектакълът е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре.

"Един народ е богат, когато има богато творчество. Народът започва да се събужда - да танцува, да играе, да се идентифицира с това, което се различават българите", каза Нешка Робева.

Авторът и хореограф на спектакъла сподели още, че остават верни на стила си, а именно - да представят пред българите различни обичаи, да преработват фолклора и да го представят по друг начин, за да може да докосне младите и да открият себе си. Нешка Робева допълни, че за нея празникът Еньовден е специален, тъй като тогава е родена нейната майка.

В представлението ще вземат участие и децата от танцова формация Петлите. "Те имат честта да открият и закрият шоуто", заяви ръководителят им Георги Димитров.

Билети за "Мистерията Еньовден" между 12 лв. и 30 лв. могат да се намерят на касата до Часовника.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички