Фестивал на народното творчество предстои в Доспат


Фестивал на народното творчество предстои в Доспат

4438

Над 400 участници ще се включат тази година във фестивала на народното творчество - Доспат, който ще се проведе в местността "Събора" между 19 и 21 август.

Събитието, известно още като Събор на чешмарите, е с начало 11.00 ч. и е част от празника на община Доспат.

Тази година проявата не е с конкурсен характер. "Целта на фестивала на народното творчество е да съхраним българските народни традиции и обичаи, които са извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на националната ни култура", поясни Рафаел Боболев, специалист "Културни дейности" към община Доспат.

Той добави, че предоставят възможност за изява на изпълнители от различни възрастови групи както с традиционни, така с издирени и записани нови неизвестни досега танци, обичаи. Заявили са участие групи от Северна България, Благоевградска и Търговищка области.

По време на културните тържества в Доспат се провеждат и своеобразни родови и приятелски срещи. Програмата е наситена с изпълнения на фолклорни групи към училищата и местните читалища. Във фестивала ще участват певци, инструменталисти, танцьори, певчески и танцови състави, групи, оркестри и ансамбли от всички области на фолклорните изкуства. 

Традиционните Народни борби ще са в неделя.

Цялата програма - ТУК.

Снимка: община Доспат

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички