Горан Брегович с голям концерт във Варна


Горан Брегович с голям концерт във Варна

4992

Велик момент за варненските фенове на Горан Брегович настъпва тази есен – на балканската мегазвезда пристига в морската столица с цялата мощ на своя Оркестър за сватби и погребения за шоу от 20.00 ч. на 14 ноември.

Организаторите на концерта от Loud Concerts и "Елит Мюзик" са готови да изпитат пълните възможности на обновената зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта, където могат да се съберат над 5 000 души.

Тоталните хитове на Горан Брегович от неговата музика за филми и от албумите му "Месечина", "Едерлези", "In Тhe Deathcar" и други със сигурност ще вдигнат на крака варненската публика, която от години чака нова среща с любимия си Брега. Няма да липсва и българска връзка на сцената: сръбският музикант редовно включва нашенски ритми и гласове на български народни певици.

В репертоара на гостите са и песни, които за пръв път ще прозвучат във Варна -  те са от последния засега албум на артиста "Champagne For Gypsies" (2012).

Жива икона на съвременната балканска музика, прескачащ с лекота границите между стилове и етнически традиции,Горан Брегович сложи свой уникален подпис на световната музикална сцена от края на ХХ и началото на ХХІ век. Негов патент остава драматичният микс от бравурността на циганските духови инструменти, сръбската мелодичност и българската фолклорна полифония, всичко това енергетизирано до точката на кипене от рок ритъма на ударните.

Всеки от албумите на Брегович постига огромен успех, първите в рамките на бивша Югославия, а последвалите ги - по цял свят. С групата от младежките си години Бело дугме музикантът поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а съчетаването на рок и етно го превръща в посланик на балканската музика по света. Съвместната  му работа с режисьора Емир Кустурица ражда шедьоври с композициите към филмите "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта", саундтраците към които стават световни хитове. Музиката към филма "Ъндърграунд" получава "Златна палма" на Филмовия фестивал в Кан през 1995..  

Билети за концерта - в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1Superstore, "Техномаркет", "Технополис", OMV и Picadilly. Ценовите категории са от 30 лева до 80 лева в зависимост от местоположението в залата.

За колективни билети: "Елит Мюзик" 052/390 801

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички