Световният шампион по бийтбокс Скилър на Плюс Фестивал 2016


Световният шампион по бийтбокс Скилър на Плюс Фестивал 2016

5171

Скилър (Skiller) се присъедини към участниците в тазгодишното издание на "Плюс Фестивал".

Човекът, който внесе културата на бийтбокса у нас преди повече от 10 години, ще се изяви във втората вечер на събитието. Както MySound.bg вече огласи, то ще се състои на площад Константин Велчиков (Тортата) в Пазарджик между 2 и 4 септември.

Скилър става шампион на най-голямото международно бийтбокс състезание Bscene Grand Beatbox Battle в Швейцария през 2011. Освен първото място родният изпълнител грабва и сърцата на многолюдната публика, което му донася и специалната голяма награда в състезанието - Best Show. За да затвърди репутацията си на най-добър в света година по-късно спечелва и световната титла на провелия се в Германия Beatbox Battle World Championship 2012.

Това не изненадва никого, предвид уменията, които притежава българският бийтбоксър, и всички хип-хоп влияния, съчетани в много голям спектър от стилове в музиката, създадена от него. Едно от най-големите признания за Скилър идва през 2011, когато печели и престижната награда "Икар" на официалната церемония на Съюза на артистите в България за най-добър музикален пърформънс в "Ноктюрно - от прахта до сиянието". В кариерата си досега е споделял обща сцена с популярни международни артисти, сред които Shaggy, Lumidee, Outlandish, Jaba, Noha, Stereo MCs, Transglobal Underground, Foreign Beggars и др.

След всичките му изяви на международни сцени - в Япония, САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Италия, Австрия, Швейцария, Чехия, Словакия, Гърция и други, бийтбоксърът пристига и в Пазарджик по специалната покана на организаторите на "Плюс Фестивал" 2016. "Досега на сцената на фестивала имаше спонтанни бийтбоксвания от няколко артиста, които се възприеха много добре от публиката. Наблюдаваме възход при това изкуство, който води до колаборации с най-различни музиканти и музикални инструменти, изпълнители на различни стилове музика. Именно това според нас печели толкова фенове на бийтбокса, който сме чували в акомпанимент на гайда, цигулка, саксофон. Не можем да издадем всичко, но ви обещаваме – шоуто нa Скилърr на нашата сцена дълго ще се помни", коментира Александър Иванов, изпълнителен директор на "Плюс Фестивал".

Остава, рап дуото Павел и Венци Венц, изпълнители от Румъния и Македония, както и певци и танцови групи от България ще участват в събитието. Най-големите имена обаче все още се пазят в тайна и ще бъдат огласени тепърва.

Повече информация за всички новости около "Плюс Фестивал" може да следите на неговата Фейсбук страница.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички