Нови водещи на Пирин Фолк Сандански 2016


Нови водещи на Пирин Фолк Сандански 2016

5274

XXIV-тото издание на международния фестивал "Пирин Фолк" Сандански ще зарадва любителите на македонската песен и с нови водещи.

Както MySound.bg вечи огласи, събитието ще се състои на сцената в градския летен театър на 27 и 28 август. В ново амплоа ще се изяви художественият ръководител, хореограф и продуцент на ансамбъл ЧинариАсен Павлов. Многократно присъствал на сцената на фестивала като танцьор и хореограф на впечатляващи спектакли, сега абсолютният професионалист ще влезе и в тази различна роля.

Асен Павлов завършва Националното училище за танцово изкуство - София, през 1990, а творческият му път на танцов артист започва в Ансамбъла на строителни войски. През 1992 е приет в държавния ансамбъл Филип Кутев. От 1995 е преподавател в Националното училище за танцово изкуство – София. Завършва АМТИИ – Пловдив със специалност "Хореографска режисура". Изявен водещ в телевизионните шоу-предавания "Български уроци" и "Надиграй ме" по БНТ. Творческата му кариера е богата на спектакли и проекти.

Една изключително красива и чаровна дама – телевизионният журналист и водещ Даниела Колева (на снимката), ще застане до него като водеща. Тя има богат опит от ефира на БНТ, БТВ и Нова ТВ. Специализирала е в дирекция "Новини" на италианската телевизия Rai 1, а от 2002 до 2006 е аташе по културата и печата в посолството на Република България в Рим. Любопитен факт е, че Даниела Колева ще е водещ за четвърти път на фестивала. V-то, VI-то и VIII-о издание на събитието минават с нейното вещо и запомнящо се присъствие като водеща.

За първа година на фестивала има специално изискване за сценичното облекло на всички участници, а именно: всеки тоалет трябва да съдържа елемент от характеристиката на облеклото на македонска фолклорна област. Така звученето на песните и визията на изпълнителите ще са в симбиоза и ще допълнят цялостното внушение на фестивала под надслов "Магията на традициите", поясняват организаторите.

Билети за събитието - в мрежата на Eventim.

Снимка: Божидар Марков

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички