Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Алис Купър се кандидатира за президент на САЩ


Алис Купър се кандидатира за президент на САЩ

4794

Алис Купър обяви официално, че се впуска в президентската надпревара на САЩ за изборите на 8 ноември.

Лозунгът на 68-годишния рок динозавър е: "Един смутен човек за една смутна епоха", предадоха световните агенции.

Идеите за промяна на Купър включват поставянето на Маунт Ръшмор, където са изваяни главите на четирима американски президенти, на лика на Леми Килмистър, починалия наскоро фронтмен на Моторхед. В случай че заеме поста,  Винсънт Деймън Фурние, както е рожденото име на Алис, ще настоява купюрата от 50 долара да носи лика на комика Граучо Маркс, заменяйки този на президента Юлисис Грант.

Кампанията на музиканта, сочен за баща на шок-рока, стартира с  продажбата на продукти и в преиздаването на неговия хит "Elected" от мултиплатинената тава "School's Out". "Всеки си има проблеми, но на мен лично не ми пука от нищо!", гласи част от текста на парчето. Рокаджия с претенции - макар и пародийни, през 1972 година, към институция, свещена за Америка - президентските избори. По-късно Дейв Мъстейн от Мегадет ще признае: "Аз бих гласувал за Алис Купър за президент, той е... добро момче".  

През цялата си досегашна кариера старият магьосник обаче никога не е смесвал музиката с политиката, запазвайки своите политически пристрастия единствено за себе си. Той дори неведнъж е критикувал музикантите, които го правят. През 2004 година по време на президентските избори в САЩ, когато повечето рок звезди концертират в подкрепа на кандидата на демократите Джон Кери, Купър заявява, че те са "слабоумни предатели", като в последвалите спорове уточнява в официално изявление, че измяната е не към държавата, а към духа на рока. За това и нищо не му пречи да се пуска по голф игрището с Бил Клинтън и Доналд Тръмп : то е само и заради спортната злоба. В интервю от 2008 Алис заявява, че кандидатът за вицепрезидент на републиканците Сара Пейлин е "глътка свеж въздух", но и че той самият се колебае между републиканската и демократическата партии.

Знаковият музикант, който наскоро инициира кампания за издигането му едновременно като министър-председател на Обединеното кралство и президент на САЩ, не е луд, нито пък глупав. Преминал през грубия гаражен рок, глем визия и метална рокерия, роденият в Детройт чешит е на сцената близо половин век и е човек с много висок коефициент на интелигентност - син на ядрен физик. "Този, който пръв утвърждава имиджа на рок-ен-рола и чиито сценични представления трайно трансформират жанра" (The Rolling Stone Album Guide), извън сцената е приятелски настроена и духовита персона. Освен музикант, композитор и текстописец, е и филмов актьор, голфаджия, ресторантьор и радиоводещ на предаването за класически рок "Нощи с Алис Купър".

Последният му студиен албум е  "Welcome 2 My Nightmare", чиято премиера се състоя през май 2011 година.

И друг музикант, но от хип-хоп направлението, разкри наскоро президентските си амбиции - Кание Уест.

Както MySound.bg писа, авторитетният рапър, композитор и продуцент прие специалната награда Michael Jackson Video Vanguard Award в Nightmare Microsoft Theater, Лос Анджелис, през 2015, oгласявайки, че възнамерява да влезе в битката за президент на САЩ, но през 2020.  

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички