Оряхово почете за 20-и път Дико Илиев


Оряхово почете за 20-и път Дико Илиев

4592

Оряхово беше домакин на юбилейните ХХ Празници на духовите оркестри "Дико Илиев" – Оряхово 2016 на 19, 20 и 21 август.

На естрадата на площад "Дико Илиев" през трите вечери се представиха десет оркестъра от България и по един от Румъния и от Сърбия, информира Хризантема Рашева от организаторите. Участваха и три мажоретни, и пет танцови състава. Хилядна публика аплодираше изпълненията на артистите.

Духовият оркестър Дико Илиев при народно читалище "Надежда 1871" в Оряхово с художествен ръководител Кузман Кузманов зарадва оряховчани и гостите на града с два концерта с неиздадени музикални произведения от Дико Илиев и автори, посветили произведения на композитора.

Произведенията в изпълнение на оряховския духов оркестър са включени в компактдиска "Гордостта на България" (по едноименната народна китка на Дико Илиев). Албумът беше записан през юли от екип на Българското национално радио с продуцент Ваня Монева и издаден във връзка с празниците от читалище "Надежда 1871".

Кметът на община Оряхово Росен Добрев при откриването на празниците връчи на Ваня Монева (на снимката) статуетка с образа на Дико Илиев и благодари на БНР и продуцентката за сътрудничеството и записите за компактдиска "Буйна младост" (2015) и най-новия албум "Гордостта на България".

С помощта на БНР "Надежда 1871" записа през последните години пет компактдиска с неиздадени произведения на автора на неповторимото "Дунавско хоро".

Читалищните дейци издирват още неиздадени произведения на композитора в селища, където Дико Илиев е сформирал духови оркестри и оставил там свои произведения.

Снимка: Хризантема Рашева

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички