Bang Bang: Green Day на върха на класацията Mainstream Rock Songs


Bang Bang: Green Day на върха на класацията Mainstream Rock Songs

5059

Green Day се завърнаха на върха на Mainstream Rock Songs на Billboard с парчето "Bang Bang" – първи сингъл от предстоящия им 12-ти студиен албум "Revolution Radio".

За една седмица песента скочи от пета позиция до № 1. Парчето е четвъртият сингъл на групата, достигнал до това място в класацията. Само три седмици след излизането си, "Bang Bang" оглавява Mainstream Rock Songs, ставайки най-бързо изкачилата се до върха песен на бандата, подобряваща рекорда на "Know Your Enemy" от 2009 (стигнала до първа позиция 5 седмици след издаването ѝ). През ноември 2014 "Something To Nothing" на Foo Fighters има нужда само от 2 седмици, за да покори топа на чарта. Преди това никоя песен не се е изкачвала за по-малко от 3 седмици до първа позиция в преброяването след "The Day That Never Comes" на Metallica през 2008, което показва колко рядък е успехът на "Bang Bang".

Скокът от пето до първо място също не се случва често, последно това е постигнато от "Something To Nothing" на Foo Fighters, която от 16-та позиция стига до №1 за една седмица.

За пръв път Green Day се появяват в класацията през 1994 с "Longview" и в последните 11 години присъстват в нея с "Boulevard Оf Broken Dreams" (оглавяваща я цели 14 седмици през 2005), "Enemy", "Holiday" (три седмици през 2005) и сега с "Bang Bang".

Новото парче на прочутото американско трио се изкачва и в Alternative Radio, където вече е на седма позиция в Alternative Songs. В Rock Airplay е на 5-то място с над 11 милиона слушатели.

"Revolution Radio", чиято премиера е обявена за 7 октомври, ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

В официалния сайт на групата албумът може да бъде предварително поръчан на този адрес:

http://www.greenday.com/revolutionradio

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички