Хоризонт на национално турне с именити гости


Хоризонт на национално турне с именити гости

5087

Музикантите от група Хоризонт тръгват на национално турне този месец под мотото "Изпей "Обичам те" на български" в подкрепа на българския език в родната музика и с призив за повече наши поп и рок парчета в ефира.

Идеята възниква на фона на изключително малко звучащата българска музика у нас - нещо, което групарите намират за странно. В каузата си те подкрепят и традицията да се пее на български в родната музика, както и за качествени текстове с естетика, възпитаващи стойности у подрастващите. Всичко това е силен контрапункт на нашумелите напоследък изпълнители с вулгарни текстове и лишени от всякаква стойност песни.

Кампанията стартира в Плевен на 6 септември. След това обиколката ще  премине през Пазарджик (16 септември), Варна (17 септември), Русе (18 септември), Самоков (23 септември), София (25 септември), Пловдив (29 септември) и ще завърши в Стара Загора на 30 септември.

Концертите ще бъдат с вход свободен и ще се проведат в централната част на градовете. Във всеки от тях към Хоризонт ще се присъединят и местни изпълнители и групи, подкрепящи каузата, като за цялото турне участниците ще са над двадесет. Сред тях са Атлас, Спринт, Фанданго, Жоро Янакиев от Сигнал, Ренегат, Мистър хард, Иво Руев бенд 69, участничката в "България търси талант" Пресияна Димитрова, 14-годишната Симона Кунчева, Lake Down и други. Така музикантите се надяват да популяризират качествени изпълнители, които по един или друг начин не получават ефирно време по телевизии и радиа.

Организатор на турнето е фронтменът на Хоризонт Валери Славчев (вляво на снимката), като амбицията му е кампанията "Изпей "Обичам те" на български" да продължи и в други градове на страната догодина.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички