Artnewscafé със стрийт парти за 8-ия си рожден ден


Artnewscafé със стрийт парти за 8-ия си рожден ден

4725

Емблематичното за Пловдив арт-кафене Artnewscafé чества осма годишнина от създаването си с традицинно парти с гост-диджеи в Деня на Съeдинението и празник на града – 6 септември.  

Както всяка година в началото на септември, заведението чества своя рожден ден със специално събитие. Тази година цифрата е 8 – 8 години откакто Веселина и Катрин Сариеви отварят артистичното пространство, което бързо се превръща в място за срещи, културни събития и изложби, единствената в България библиотека с международна арт-преса, идеен хъб и не на последно място – в ключова парти локация.

Осмият рожден ден съвпада с най-специалния ден на ПловдивДеня на Съединението. Голямото празнично честване ще започне със стрийт парти и музика от унгареца DJ EmuPlusminus (на снимката с начален час 20.00.

EmuPlusminus предизвика вниманието с нестандартната си представа за звучене. Неговата селекция сплотява разностранните му музикални интереси, чието проявление е в стиловете ню уейв, синт уейв, eлектро, спейс-ейдж поп, краут рок, олдскуул, козмик/ mutant disco. Има изяви в клубове като Jule Verne, LOMO, ТАМ (Велико Търново), както и във виенския Club U.

Подаръците ще бъдат от рожденика Artnewscafé, но решени от заровете: всеки, който изкара сбор осем, ще получи безплатно питие от Ballantine’s.

Този 6 септември празникът ще бъде двоен, а мястото за гледане на традиционната заря ще бъде в края на улица "Отец Паисий". Преди седем години Аrtnewscafe се появи като точка някъде там, а днес тези точки стават повече и повече, кръг, в който те каним да си с нас, приканиха организаторите.

Artnewscafé отвори врати в Пловдив през септември 2008 година. От самото си начало заведението бе припознато като ново място за неформална комуникация и идеен хъб в града. То дължи своя характер както на идеите на създателите си, така и на търсенията и отдадеността на лицата зад бара, а атрактивността си на архитектурното решение на MMXXarchitectsМагдалена Матанова и Христо Хаджиганчев, и запомнящото се лого - подарък от световноизвестния художник Недко Солаков.

Определящо се като свързващо пространство, Artnewscafé разви свои формати събития в тази посока, най-популярният от които е "Приятели зад бара". Други инициативи на Аrtnewscafe имат ангажираност към социални, урбанистични и граждански теми. Такива са групата събития, дискусии и презентации "Беседка за града" през 2013 и 2015 година, както и единични презентации и лекции.

Artnewscafé става популярно през годините и с улицата, на която се намира. Разположено е на ул. "Отец Паисий", където под мотото "Успоредната градска култура" четири поредни години до 2013 се организира фестивал "Улица Отец Паисий".

Artnewscafé има собствена арт-библиотека и миникнижарница, организира изложби с млади илюстратори, графични дизайнери, творци и издава месечния Artnewscafé бюлетин за изкуство, който си има своя мобилно приложение, а от 2015 - и сайт за арт-критика – www.artnewscafe.com/bulletin.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички