Рут Колева на турне в Япония


Рут Колева на турне в Япония

4874

Рут Колева се отправя на турне в Япония този месец.

Това я превръща в първия български изпълнител с подобен мащабен проект, представен в Страната на изгряващото слънце. Първата дата е 8 септември, когато певицата ще излезе на сцената в легендарния Cotton Club в Токио, определян като един от най-престижните клубове за жива музика в цяла Азия. Там соул вокалистката ще изнесе двучасов концерт в компанията на една от най-успешните японски групи - Kyoto Jazz Massive, реализирала десетки продукции със световни изпълнители като Бебел Жилберто, Мъндей Мичуру и други.

Българката беше специално поканена от управата на Blue Note Jazz Club и популярния японски музикант Шуя Окино, след като през 2015 получи престижната награда за най-добра джаз певица в класацията на японското радио JAJ. Следват участията ѝ в още три други от градовете в Япония - Нагоя, Осака и Киото.

Както MySound.bg вече писа, Рут Колева стана изключително популярна в екзотичната държава още през 2013, когато нейният втори албум - "R U T H", достигна рекордни продажби, превръщайки се в един от най-препоръчваните рилийзи от музикалната платформа iTunes.

След турнето си в Япония певицата ще посети и няколко големи музикални клубове в Европа, представяйки своята нова продукция.

Следващата голяма изява на Рут ще бъде на родна сцена с участието на Симфоничния оркестър в зала 1 на НДК на 28 януари.

http://www.cottonclubjapan.co.jp/jp/sp/artists/jazz-aint-jazz-vol2

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички