Две шведски и две италиански банди в афиша на Doom Over Sofia


Две шведски и две италиански банди в афиша на Doom Over Sofia

4472

Фестивалът Doom Over Sofia 2016 ще се състои в клуб Live & Loud от 18.00 ч. на 11 септември.

В афиша на интригуващото събитие са шведските банди Isole и Ereb Altor, италианците Novembre и Shores Оf Null и родната дарк група Upyr. Първите обявени гости бяха ирландците Mourning Beloveth - стойностни артисти, които нямат нито желание, нито намерение да надигат нос от ъндърграунда, колкото и популярността им да ги изкарва "на светло".

Името Novembre е добре познато за почитателите на дуум направлението. Групата издаде вълшебен нов албум през април. "Ursa" очаквано спечели на формацията както нови фенове, така възхитата на дългогодишните ѝ почитатели.

Като стара и влиятелна банда, Novembre има и своите последователи сред младите музиканти. Несъмнено такива са момчетата от Shores Оf Null, които заявиха своето уважение към Novembre с участие в трибют компилацията "A Treasure To Find: Un omaggio ai Novembre" (2015), съдържаща кавърверсия на песента "The Dream Of The Old Boats". Създаден през 2013, съставът беше забелязан бързо от Candlelight Records, а неговият дебютен албум "Quiescence"  стана факт година по-късно.

Шведите Isole и Ereb Altor делят не само общи интереси в музиката, но и членове. Епик дуум метълът на Isole е характерен, със скандинавски привкус и мрак. Групата е сформирана през 1991 като Forlorn. С името Isole през 2004 настъпва нова ера за проекта. Музикалното пътешествие на двама от членовете започва през 90-те. Това са мултиинструменталистите Crister Olsson "Мats" и Daniel Bryntse "Ragnar", които и до днес свирят заедно - при това в две  формации: Isole и Ereb Altor, така че концертът в София, заедно с двата в Гърция предишните два дни, ще са извънредно преживяване не само за музикантите, но и рядък шанс за феновете им ги видят на обща сцена.

Към днешна дата в Isole се подвизава и басистът Jimmy Mattsson, който се присъедини към групата през 2013. Родната публика го видя у нас с другата му банда Loch Vostok. Музикантът е част и от The Experiment No.Q и концертен кадър за Ereb Altor.

Албумът на Ereb Altor "Nattramn",излезе през 2015, а наскоро в дигитален формат се появи и дискът "Blot•Ilt•Taut" с кавъри на основното вдъхновение на артистите – бащиците Bathory.
 
И понеже не виждаме как може да има дуум фестивал в България без участието на Upyr, без колебание поканихме групата да участва. Сърдечно се радваме, че поканата бе приета и бе обещано специално шоу с визии, ефекти и нов сетлист, поясниха организаторите Live & Loud. Doom Over ... е концепция, която обикаля света от години. Най-сетне имаме честта и удоволствието тя да стъпи и у нас.

Цената на билетите за вход е както следва: първите 100 броя - 38 лв.; след изчерпването им - 40 лв., а в деня на събитието (ако има останали) ще струват 45 лв. и ще се продават само на място.
 
Пропуските са в продажба в системата на ETicketsMall, онлайн на www.liveandloud.net и в магазин "Яко" ("Граф Игнатиев" 43, София) и на касата на улица "Раковски" 67 в София.
 
Doom or be doomed!

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/565075913673435

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички