Танцов флашмоб дава старт на Европейската седмица на спорта


Танцов флашмоб дава старт на Европейската седмица на спорта

4401

България ще се присъедини към #BeActive FlashMOVE и заедно с 27 държави ще участва в най-големия танцов флашмоб от хиляди едновременно танцуващи ентусиасти в над 70 града по цяла Европа.

Проявата от 12.00 ч. на 10 септември ще отбележи началото на Европейската седмица на спорта - инициатива, подкрепена от Европейската комисия. През последните три години FlashMOVE е едно от водещите събития в паневропейската MOVE Week, като през 2015 танцовият флашмоб се е състоял в 70 града в 20 държави по цяла Европа, където повече от 6,500 участници се забавляваха заедно в един общ танц. Инициативата е част от кампанията Now We MOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), а координатор за България е сдружение "БГ Бъди активен". "Официалното мото на Европейския съюз е "Обединени в многообразието" и ние вярваме, че FlashMOVE реално пресъздава това мото: Хиляди европейци обединени от един танц по едно и също време", сподели Ласка Ненова, мениджър за Европа на кампанията NowWeMOVE. "Традиционно България е един от най-активните участници и тази година очакваме още повече събития, които ще се включат в инициативата у нас", допълни тя.

В България FlashMOVE събития ще се проведат в редица градове, сред които Плевен, Сливен, Казанлък, Свищов, Карлово, Сопот, Монтана, Горна Оряховица, Ямбол. Откриващото събитие ще е в Пловдив, където пред общината (площад "Стефан Стамболов") от 11.00 ч. ще бъде даден официалният старт на Европейската седмица на спорта #Be Active в България. В общата хореография ще се включат 11 спортни и танцови клуба, както и ученици от спортно училище "Васил Левски". FlashMOVE ще завърши с танцов концерт, в който клубове ще представят собствените си стилове танци. Събитието се организира от сдружение "БГ Бъди активен" и се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

Всички желаещи да се присъединят към най-големия европейски танцов флашмоб могат да изберат събитието, в което да вземат участие сред повече от 150-те регистрирани FlashMOVE събития по цяла Европа, както и да регистрират свое на http://flashmove.nowwemove.com/register/. Хореографията на общия танц на #BeActive FlashMOVE 2016 е лесна и бърза за научаване и е приспособена за хора от всички възрасти. Видео ръководство за разучаване на стъпките може да бъде намерено на уеб страницата на инициативата http://flashmove.nowwemove.com.

Организаторите са разработили и специална серия от кратки видеа, промоутиращи инициативата, които могат да бъдат открити на следните линкове:

FlashMOVE #BeActive [Episode 1]: https://www.youtube.com/watch?v=hai1q-ZNjRQ
FlashMOVE #BeActive [Episode 2]: https://www.youtube.com/watch?v=xx8SenVLi-A
FlashMOVE #BeActive [Episode 3]: https://www.youtube.com/watch?v=x4u9-jGAQQo
FlashMOVE #BeActive [Episode 4]: https://www.youtube.com/watch?v=T8UlBh6TcfY
 

За сдружение "БГ Бъди активен"

Сдружение "BG Бъди активен" e национална неправителствена организация, основанa през 2011, с цел популяризиране на спорта и движението за здраве сред гражданите на България и постигане на видима промяна в нагласите и културата на българското общество към физическата активност и спорта за здраве. Сдружението работи в партньорство с организации от различни сектори: образование, професионален спорт, бизнес, здравеопазване, екология, транспорт, държавни и общински институции и постига значими резултати в посока намаляване на процента физически неактивни българи от всички възрастови групи. Сдружението създава и поддържа мрежа от организации от различни сектори, разработва масови информационни кампании за ползите от физическата активност, насочени към широката общественост, споделя теоретичен и практически опит, привнася работещи и доказани практики, организира семинари, конференции и обучения, инициира, координира и провежда масови спортни обществени събития от различен характер, за да мотивира българските граждани за  движение. Основни приоритети на организацията са повишаване на активното време при децата и подрастващите и създаване на условия за спорт и физическа активност в малките населени места чрез изграждане на обществени съоръжения и обучаване на спортни аниматори.

За Now We Move

Now We Move e най-голямата европейска инициатива, насочена към промоутиране на активния начин на живот, която споделя проста и лесно измерима визия: "100 млн. повече европейци, ангажирани със спорт и физическа активност до 2020". В България кампанията се организира от 2012 и има три основни цели: да повиши информираността относно ползите от физическата активност; да насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност и да подобри възможностите за достъп до спорт и физическа активност. Основните инициативи в рамките на кампанията са Move Week, Flash MoVE, Европейски ден без асансьори, Now We BiKE, Европейски ден на спорта в училище, Европейски фитнес ден, MOVEment Pills, обучения и уъркшопи.

Повече информация за кампанията може да намерите на www.bgbeactive.org.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички