Световни звезди на седмата Камерна сцена Пловдив


Световни звезди на седмата Камерна сцена Пловдив

4800

Световната звезда Конрад Хъруиг ще открие седмия сезон на "Камерна сцена Пловдив".

Събитието е на 29 септември от 19.00 часа в Първо студио на Радиото. Топмузикантът ще изнесе открит урок в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство по-рано същия ден.

Дългогодишен тромбонист във формации на Джо Хендерсън, Хорас Силвър, Том Харел, Джо Ловано, предпочитан партньор на Майлс Дейвис, Еди Палмиери и Пакито Де Ривера, мистър Хъруиг, който е и дългогодишен преподавател, гостува в Пловдив специално за среща с пловдивската публика и студенти по музика. "Щастлив съм, че и в предстоящото издание "Камерна сцена Пловдив" може да предложи световни имена и стойностни продукти" - не скри задоволството си организаторът на проекта Петър Салчев. "За екипа ни най-важното през тези години винаги е било да предлагаме сериозни събития с истинска артистична стойност, успяваме благодарение и на партньорите си от Радио Пловдив и Общината", допълни той.

В края на есента пловдивската публика ще има рядката възможност да чуе и изпълненията на един от петте най-добри кларнетисти в света – Илиян Илиев, пловдивчанин, който покори сцените в САЩ. Той е изключително активен и като преподавател, а в родината си е основател на ежегодна Кларнетна академия.

Вече седем сезона "Камерна сцена Пловдив" е едно от знаковите събития за града. Сред артистите, изявили се на сцената, са световноизвестните  Милчо Левиев, Марио Станчев, Мичо Димитров, Антон Сяров, Стив Синко, Иво Върбанов, Ласло Феньо, Фиамета Тарли. Национални премиери на свои албуми направиха Ангел Заберски, Христо Йоцов, Живко Петров, Венцислав Благоев. Свои продукции представиха Мая Новоселска, художниците Дончо Дончев и Мичо Димитров, който съчета концерт, изложба и тържество по повод 50-годишнината си с участието на музиканти от Пловдивската филхармония. "Камерна сцена Пловдив" предостави възможност за изява и на формации, експериментиращи в полето на импровизационната музика или съчетаващи българския фолклор с модерните музикални жанрове и тенденции.

По традиция концертите на "Камерна сцена Пловдив" се провеждат в Първо студио на Радио Пловдив.

Проектът се съфинансира от община Пловдив.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички