Найджъл Кенеди с цял бенд за две изяви у нас


Найджъл Кенеди с цял бенд за две изяви у нас

5247

Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди ще изнесе два концерта в България -  в зала 1 на НДК, София, на 17 септември, и в афиша на "Есеннния салон на изкуствата" 2016 в пловдивския античен театър на 18 септември.

Световноизвестният музикант, който държи рекорд в книгата на Гинес  за най-продавана класическа творба на всички времена (за запис от 1989 на "Годишните времена" на Вивалди с над 2 млн. продадени копия), ще представи у нас своя иновативен прочит на "Новите четири годишни времена" - с друго звучене, различна визия, много фантазия и енергия.

Найджъл Кенеди и неговият бенд от четирима музиканти пристигат по покана на Иво Станков и Лондонския фестивал на българската култура и на "София Симфоникс" с диригент маестра Любка Биаджони. Освен "Новите четири годишни времена", ще прозвучат балкански ритми и джаз импровизации. Специално участие ще има и Лондонският български хор с диригент и солист Десислава Стефанова и Ваня Ватралова-Станков (сопран). Акцент в програмата ще бъде и световната премиера на три произведения на композитора Георги Андреев, написани специално за предстоящите концерти на цигуларя в София, Пловдив и Лондон (за откриването на 4-тия Лондонски фестивал на българската култура на 25 октомври). Самата среща на сцената между двамата изключителни таланти – Найджъл Кенеди и Георги Андреев, обещава изключително изживяване и неповторими емоции за публиката.

Десислава Стефанова - бившата солистка на ансамбъл Филип Кутев, води у нас 42 певци от различни националности, сред които англичани, ирландци, японци и българи, живеещи в Лондон. Лондонският български хор е създаден през 2000. Оттогава досега има множество награди, сред които блести тази на Би Би Си за некласически хор на годината (2006). Изпълнения на формацията звучат във  филма "Троя", сериала "Елизабет - непорочната кралица", компютърната игра Halo 4. Имат издадени и два албума - "Alyana Galyana" (2007) и "Goro Le Goro" (2012). Лондонският български хор ще даде началото на двата концерта на Кенеди у нас. Изпълнителите ще изпеят на български език автентични фолклорни песни. На сцената освен госта и неговата група ще излезе и композиторът и гъдулар Георги Андреев. Кой кого ще надсвири? Цигулката гайдата, или обратното.

Найджъл Кенеди е един от най-известните, колоритни и утвърдени в цял свят музиканти както в класическата музика, така и с впечатляващ репертоар от популярни съвременни стилове. С пълен набор от световни музикални награди, сред тях са тези за изключителен принос към британската музика и мъжки изпълнител на годината на Brit Awards в Обединеното кралство; френската  Vivement Dimanche Gold, многобройни призове Echo Awards и Gold Rose в Швейцария. Артист в непрестанно движение и с нови идеи, той обича да изненадва публиката си винаги с нещо необичайно. След няколко концерта в България, той споделя, че "обича да свири у нас, защото публиката е много емоционална".

Както MySound.bg писа, признатият за най-добър съвременен интерпретатор на Бах е свързан с нашата страна и чрез приятелството с художника Румен Рачев - автор на дизайна на албума "Kennedy Plays Bach", който е отличен с престижната British Classic Award. Страстта му към джаза пък води след себе си диска "Blue Note Sessions", в който участват световни джаз музиканти, сред които носителят на "Грами" – продуцентът Jay Newland, Ron Carter и Jack DeJohnette.

Билетите и за двата концерта са на цени от 20 до 50 лв. за София и от 20 до 40 лв. за Пловдив. Те могат да бъдат закупени в мрежата на Ticketportal.bg, Билетен център в НДК и касата пред община Пловдив, а също от верига книжарници Booktrading, бензиностанции OMV, магазин "На тъмно" и "Пикадили".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички