Ловеч Рок Фест 2016: Пълна програма


Ловеч Рок Фест 2016: Пълна програма

5195

Възобновеният "Ловеч Рок Фест" (Lovech Rock Fest) ще се състои в Града на люляците на 22 и 23 септември.

Хедлайнъри са Pretty Maids и Unisonic. Събитието обаче няма да е с вход свободен, както досега. То ще се проведе в бившата казарма на Ловеч срещу вход от 20 лева за еднодневен билет и 30 лева за двудневен пропуск. Организатори са кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.

Програмата по дни и часове:

22 септември, четвъртък

16.30 ч. - отваряне на вратите
17.30 - 18. 15 ч. - SCARLET AURA
18.30 - 19. 15 ч. - КОНКУРЕНТ
19.45 ч. - 21. 00 ч. - AXXIS
21.30 - 23.00 ч. - PRETTY MAIDS

23 септември, петък

16.30 ч. - отваряне на вратите
17.30 ч. - 18.15 ч. - AN THEOS
18.30 ч. - 19. 15 ч. - КИКИМОРА
19.45 ч. - 21. 00 ч. - RAGE
21.30 ч. - 23.00 ч. - UNISONIC

Датската хард рок и хеви метъл група Pretty Maids e създадена от Ronnie Atkins и Ken Hammer в Хорсенс през 1981. Нейни членове са: Allan Tschicaja – барабани, Kenneth Hansen – китара, Rene Shades – бас и Ronnie Atkins – вокал. Това ще е трето гостуване на музикантите в България. Предишния път те удариха в афиша на Kavarna Rock. Бандата е свирила с титаните Black Sabbath, Whitesnake, Deep Purple, Alice  Cooper, Saxon и Metallica.

Именитата банда Unisonic пристига с нов барабанист. Майкъл Ере (Michael Ehré), дръмър на Gamma Ray, поема палките от Коста Зафириу (Kosta Zafiriou). Според басиста Денис Уорд (Dennis Ward), гръкът е решил да напусне в началото на септември. "Майкъл е перфектният избор засега – велик барабанист, много приятен човек и колега от Gamma Ray. Били сме заедно на турне, той е запознат с начина на живот в Unisonic. На първите репетиции свършихме изключителна работа и с нетърпение очакваме да свирим с него на шоуто в Ловеч", разказва басистът. Култовите Михаел Киске и Кай Хансен, бившите членове на Halloween, заедно с Арманд Майер и Денис Уорд, пристигат в Ловеч късно вечерта на 22 септември след полет до София. Пръв в Града на люляците в ранния следобед идва Себастин "Баси" Рьодер (Sebastian Roeder), който през 2012 направи голямо турне из целия свят с хард рок и метъл ветераните Bonfire и Kreator. Себастин Рьодер е китарист и звукозаписен специалист.

Axxis е германска хеви метъл група, създадена в Дортмунд през 1988.  Нейни членове са Бернхард Вайс – вокали, Хари Ойлерс – синтезатор, Роб Шомакер - бас, Алекс Ланденбург – барабани и Марко Вриидт – китара. Музиката им е базирана на традиционните хеви метъл и рок течения от 70-те и 80-те години на двадесети век, като те успяват да намерят свой собствен стил, развиван от многобройните им изпълнения на живо. Уникалният глас на Бернхард Вайс допринася за успеха на групата.

Rage е германска хеви метъл формация, основана от Петер Вагнер през 1984 с името името Avenger. След издаването на дебютния си албум през 1985, музикантите се преименоват на Rage, защото вече има друга група във Великобритания, която се нарича така. Първият албум, който издават под новото име, е през 1986. В бандата към днешна дата са: Peter "Peavy" Wagner – вокали и бас, Marcos Rodriguez – китара и вокал и Vassilios "Lucky" Maniatopoulos - ударни и вокал. С многобройните участия на фестивали в цяла Европа през лятото, както и турнета, планирани за тази есен, бандата ще отбележи една от най-натоварените и най-успешните години в своята история.

Scarlet Aura е румънски състав, който все още с името Aura разтопи сърцата на родните меломани през 2014, печелейки наградата на публиката в първото издание на черноморски рок-конкурс "Битката на бандите". След този голям успех, музикантите свириха неведнъж у нас, декларирайки, че  "имат най-верните и красиви фенове". Групарите започват да се подписват като Scarlet Aura в резултат на договор с промоутърска агенция за метъл музика от Лондон, която ги съветва да изберат уникално име. След дълго проучване, се спират на Scarlet Aura. Румънците бяха съпорт на Tarja Turunen за девет нейни изяви заедно с Angra и Vision. В момента Scarlet Aura е в състав: Aura Danciulescu – вокал, Михай Danciulescu - соло китара и вокал, Каталин Унгуряну – бас и вокал и Матиас Клаус – ударни.

An Theos е създадена през пролетта на 2010. Първата стъпка на епик-фолк групата е да подпише договор с Rusidava Management - агенцията, помогнала на бандата да "порасне" и да реализира много успешни концерти. На 20 април 2013 румънците издадоха първия си сингъл "Chemarea Strabunilor". Дебютният им албум предстои да се появи на 1 октомври. An Theos има изяви в Румъния, Италия, Чехия, Унгария и България. Гостите пристигат в състав: Еimas Lamya - вокал, Florin  Costachita - вокал, Gabi Андрей - соло китара/ бек вокали, Teddy Bejenaru - ритъм китара, Tudor N. - бас, Мelissa Ünal - клавишни и Irina Movileanu - виола.

Емил Анчев сформира Конкурент през 1986. Тя една от водещите български рок групи с многобройни участия на живо, телевизионни и радиоизяви. Някои от най-известните български рок музиканти са започнали кариерата си от нея. Бандата има 7 албума. Музикантите бяха съпорт на Whitesnake, Toto, Dio, Deep Purple, Glenn Hughes, Uriah Heep, Scorpions, Iron Maiden и други на концертите им у нас, а през 2010 беше избрана лично от екипа на AC/DC да свири пред легендарните австралийци в София и Букурещ.

Кикимора е българска хард рок банда, основана от Николо Коцев през 2011. Музикантите създават песните си на български, базирайки се на корените на класическия рок с философията: "да стоим здраво, стъпили на земята, да бъдем гъвкави и да свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всeки концерт". Затова и текстовете са ориентирани към същинските проблеми на нашето съвремие. Групата участва в много концерти, сред които и с различни симфоничния оркестри. Премиерата на нейния първи албум се състоя през 2014. Николо Коцев и Ко. имат съвместни изяви с Джо Лин Търнър, Дуги Уайт и Йорн Ланде. Осъществяват концерт със Симфоничен оркестър - Сливен, представяйки както авторска музика, така и произведения от Верди, Пучини и Бизе. В Кикимора са: Николо Коцев - китара, Александър Атанасов - вокал, Николай Тодоров - ударни, Николай Цветков - бас и Антоний Георгиев (гост музикант,  клавишни).

Теренът на бившата казарма ще бъде превърнат в малък фестивален град, където ще има определено място и за палатков лагер за феновете, съобщиха организаторите.

Деца до 14 години ще могат да посетят събитието безплатно.

Билетите могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim в цялата страната: Office 1 Superstore, OMV, Technopolis, "Български пощи", магазини "На тъмно", Usit Colors, книжарници Orange, НДК, "Мюзик център" – Пловдив, ловчанското читалище "Наука - 1870 г.", Туристическия информационен център Ловеч и други, както и онлайн на www.eventim.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички