MCMXC a.D. на Enigma в Картини от една изложба


MCMXC a.D. на Enigma в Картини от една изложба

4740

През 1990 Michael Cretu, роден в Букурещ през 1957, известен дотогава главно като продуцент на жена си, денс певицата Sandra, и на някои песни на Mike Oldfield, решава да направи нещо различно. Неговото верую е "Старите правила и навици трябва да се отхвърлят и премахнат, за да може да бъде създадено нещо ново".

Проектът Enigma се появява, защото "Исках да експериментирам в студиото без оглед на музикалните канони – споделя Cretu – и да създам музика, каквато не можех да си купя никъде. Беше предизвикателство да направя концептуален албум, комбинирайки елементи като Грегорианските песнопения, ритмите от танцувалната музика на черните, текстове на френски език и електронната музика на Art Оf Noise и Vangelis. Целят албум е базиран на идеята да се създаде релаксираща атмосфера, но не на основата на синтезаторната музика, а на черните ритми, които са гръбнакът на съвременната музика. Същевременно имах желанието просто да изложа размишленията си за църквата и сексуалността, без да задавам въпроси и да предлагам отговори".  

Албумът "MCMXC a.D.", или "1990 г. след Христа" на Enigma, продаден в 12 000 000 тираж, ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички