Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Underground Movement Festival 2016 се задава с масивен звук

27.09.2016   MySound.bg
Афишът на Underground Movement Festival
Underground Movement Festival 2016 бие сбор на българските фенове на техно и дръм-ен-бейс звученето.

Мащабното събитие, което ще се състои в НДК в София от 22.00 ч. на 1 октомври, събота, ще представи някои от най-актуалните международни и български диджеи, както и изгряващи, но перспективни лица. Програмата е разделена в две зали (7 и 9) с два отделни лайн-ъп-а, в които са артисти от техно и дръм-ен-бейс сцената. Нашите техно и дръм-ен-бейс почитатели често се срещат на някои от профилираните събития. Ето защо организаторите дават възможност на всички да се забавляват заедно в рамките на съвместно събитие от поредицата кооперативи между HMSU и Renesanz.

В хедлайна е име със световен авторитет и типичен представител на немския  груув - Kaiser Disco. Дуото е на сцената от 16 години, участвали са на почти всички европейски фестивали, ремиксирали са тракове на Nicole Moudaber, Sébastien Léger, Steve Lawler и Booka Shade и са издавали за топлейбъли като Drumcode, Suara, Snatch и Get Physical. Това ще е първото участие на Kaiser Disco в България. Не по-малко познат на световната сцена е и Enrico Sanguliano. Италаницът е сред най-прогресиращите артисти на международната техно сцена. Доказателство за това е фактът, че 5 негови парчета стигнаха до №1 по продажби в класацията на Beatport, като един от тях дори постави рекорд за най-много месеци на първо място от самото създаване на сайта. По-рано тази година диджеят дебютира с издание за един най-престижните техно лейбъли в света -  Drumcode на Adam Beyer, а заглавното парче "Moon Rocks" се превърна в своеобразен химн на тазгодишното издание на холандския фестивал Awakenings. Българските представители в техно залата са от най-влиятелните и интересни артисти на местната електронна сцена: Balthazar & Jackrock, създатели на Renesanz и носители на някои от най-престижните награди за техно и минимъл диджеи, присъждани в България.

Това, което предстои във втората зала, ще е типично парти за World Оf Drum & Bass – един от най-популярните брандове за дръм-ен-бейс. Повече от 10 години неговата концепция се прилага у нас в събития като Spirit Оf Burgas, SeeMe и много други - абсолютна гордост за родната сцена. В дръм-ен-бейс залата ще има също толкова добра селекция от артисти и качествена музика, която ще отведе присъстващите в свят, изпълнен с разчупени бийтове, силни бас линии и темпо, поясняват организаторите. Хедлайн - при това за първи път в България, ще се изяви триото Drumsound & Bassline Smith. Британците са едни от най-актуалните имена на световната дръм-ен-бейс сцена към днешна дата, а милионите слушания и гледания на техните видеоклипове и парчета са несъмнено доказателство за това. Те са и собственици са на престижния лейбъл Technique Recordings. Гостите ще бъдат последвани от дуото State Of Mind. Всички запалени фенове още помнят тяхното незабравимото първо участие в София през 2013. Сега е ред за втори епизод с представянето на най-популярните артисти от Нова Зеландия - The Upbeats. State Of Mind са под светлините на прожекторите от 2005, имат милиони гледания, мегаколаборации и редица парчета в Топ 10 на чартовете за електронна музика. Българското присъствие във втората зала също ще бъде запомнящо се - именно там ще се развихри диджеят, който позиционира България на световната дръм-ен-бейс сцена - L 33.

Билети - чрез Eventim, онлайн и разпространителската мрежа в цялата страна (Билетен Център НДК, "Български пощи", OMV, Orange Center, The Mall - София и много други).
* http://goo.gl/f0B4ia

Програма на Underground Movement Festival 2016:

Techno Floor

KAISER DISCO
Drumcode/ Suara/Unrilis /KD Raw /Germany
www.facebook.com/kaiserdiscoMusic

ENRICO SANGIULIANO
Drumcode /Unrilis /GEM /Suara /Italy
www.facebook.com/enricosangiuliano

GAYLE SAN
GSR /H-Productions /Kombination Research /Germany
www.facebook.com/gaylesanofficial

TOBY ROST
Driving Forces, Bush /Germany
www.facebook.com/tobyrostofficial

BALTHAZAR & JACKROCK
Analytic Trail,Phobiq, DFR, Renesanz
www.facebook.com/Balthazar.JackRock

PAVEL PETROV
EXE
www.facebook.com/PavelPetrovspage

BUCKSY b2b TOO DIRTY
The Exclusive /DTE

DIVVERSE b2b NAS ST
Under_Construction

The World Of Drum & Bass Floor
https://www.facebook.com/wodnb

DRUMSOUND & BASSLINE SMITH (UK)
/Technique Recordings/
http://drumsoundandbasslinesmith.com/

THE UPBEATS (New Zealand)
Vision Recordings, Non Vogue/
https://www.facebook.com/theupbeats/
https://soundcloud.com/theupbeats

JUNE MILLER (Netherlands)
/Ram Records/
https://www.facebook.com/junemillermusic/
http://www.junemillermusic.com/

DJ SS (UK)
/Formation Records, WODNB/
https://www.facebook.com/DjssFanPage
www.facebook.com/wodnb

BLADE RUNNER (UK)
/Formation Records, Dread, Critical, Program/
https://www.facebook.com/Bladerunnerdnb/

HIGH ROLL (Bulgaria)
/HMSU, Formation Records/
https://www.facebook.com/highrollsounds/
https://soundcloud.com/highroll

Hosted by:

MC SKIBADEE (UK)
https://facebook.com/mcskibadee
http://www.mcskibadee.com

MC ToddLah (UK)
/Formation Records, G13/
https://www.facebook.com/MCToddLah
https://twitter.com/mctoddlah


3820
100%
 

Октомври ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031