Биг бендът започва сезона с Още едно начало


Биг бендът започва сезона с Още едно начало

4971

Биг бендът ще открие сезон 2016-2017 с концерта "Още едно начало" в Първо студио на Българското национално радио.

Виртуозните оркестранти и диригентът Антони Дончев ще представят солистите-актьори Милица Гладнишка и Атанас Сребрев в ролята им на певци на 6 октомври от 19.00 ч. Името на началната изява на джазмените ще сложи отпечатък на творчеството им през целия период.

През октомври се навършват 56 години от създаването на бенда. 38 от тях под ръководството на Вили Казасян, който го утвърждава като музикална институция. Почит към емблематичния маестро – легенда и вдъхновение за няколко поколения, изпълнителите ще отдадат с участие в концерта "На Вили", организиран от дъщеря му Хилда Казасян в НДК на 8 декември.    

Биг бендът и Антони Дончев ще продължат "Джаз академията" за утвърждаването на млади изпълнители. Талантите ще се представят в Първо студио на БНР на 10 октомври.

"Работим по проект за обявяване на конкурс за написване на пиеса за биг бенд – разказва за плановете през сезона Антони Дончев. – Искаме да стимулираме авторите да обърнат по-голямо внимание на тази специфична музика и най-вече на младите творци, които не са творили за бенд".

От началото на 2017 джазмените ще поставят още едно ново начало – поредица от концерти за представяне на изпълнителите от състава. "Във фокуса ще са прекрасните ни солисти. Вглеждаме се в собствения си двор, където имаме прекрасни музиканти и могат да дадат много не само на бенда, а и като цяло на музиката", обяви Дончев.

За участие в проекта JazzIt се преговаря с Кристиан Елзасер – германски композитор, аранжор, пианист и диригент, с диригента на Scottish National Jazz Orchestra саксофониста Томи Смит, както и с норвежкия тромбонист Нилс Лангрен.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички