Рок без граници в Деня на музиката


Рок без граници в Деня на музиката

4562

Композиторът Yoav Goren е добре познат като създател и продуцент на трейлърите (рекламите) за филмите от поредиците "Lord Of The Rings" ("Властелинът на пръстените"), "Spiderman" 2 и 3, "Pirates Of The Carribean" ("Карибски пирати"), "Harry Potter" и други.

През 2006 Yoav дава в Санта Моника, Калифорния, началото на дълго обмисляния проект Globus за епичен рок (Epic Rock), наричан също кинематографичен рок (Cinematic Rock), в чиято музика да няма жанрови ограничения. На практика това са оркестрово-хорови композиции, които съчетават в себе си елементи от класическата, поп, рок и етно музиката в едно цяло.

100 души са инструменталистите в оркестъра, хорът наброява 70 члена, за да издадат на 24 юли 2006 албума "Epicon" в пробен тираж от 10 хиляди само за Великобритания. Той се разграбва за броени дни, за което допринася и промоционалният концерт в Wembley Grand Hall на 26 юли същата година. Сингълът "Orchard of Mines" 9 седмици е в класацията Billboard Hot Singles, достигайки 12 позиция, като заема 8 място и в NMW’s Top 40 Radio Airplay List.

5 години след този успех Goren представя втория студиен албум на Globus, озаглавен "Break From This World", или "Бягство от този свят". Yoav, сам автор на песните, пианист и продуцент на диска, ни въвежда ето така:

"Подготвихме мощни рок песни с кинематографична структура. Получи се епична музика, с която искахме да изследваме гоблена от сложни човешки състояния и чувства като надеждата, насилието и стремежа към разрушение, любовта, загубата, предателството, смъртта, изкуплението и освобождаването от зависимости. На слушателя предлагаме музикално пътешествие, за да го откъснем от конвенционалните норми и правила, да потърси нов смисъл в себе си и света около нас. Стремяхме се композициите на Globus да въплъщават духа на истинския глобален, наистина епичен рок".

За целта Yoav Goren кани отново внушителен брой музиканти: два пълномащабни симфонични оркестъра, два хора, вокална група, певци (сред които Dann Pursey и Anneke Van Giersbergen (екс-Gathering) и рок група.

"Break From This World" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР навръх Деня на музиката - 1 октомври, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички