Световна премиера на Жак Демиер и Биляна Вучкова


Световна премиера на Жак Демиер и Биляна Вучкова

4814

Световна премиера на дуото Жак Демиер /Биляна Вучкова (Швейцария /България) предстои в Първо студио на БНР от 20.00 ч. на 2 октомври, неделя.

С изявата на двама невероятни инструменталисти в областта на съвременната музика започва есенно-зимната серия на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" 2016 с подкрепата на Радио Бинар.

Легендата на швейцарската авангардна сцена Жак Демиер (пиано) и живеещата в Берлин наша сънародничка Биляна Вучкова (цигулка) ще представят за първи път пред публика съвместната си програма. Концертът ще затвърди наложената вече линия на "Аларма Пънк Джаз" на т.нар. "специални концерти на специално място", в която през последните две години гостуваха музиканти като The Necks, Ива Битова, дуото Михай Дреш /Миклош Лукач, Йозеф ван Висем, Лайко Феликс и Борис Ковач.

С този концерт започват октомврийските чествания за 8-годишнината на "Аларма Пънк Джаз", припомнят организаторите. Жак Демиер, който е едно от най-големите явления на швейцарската сцена за импровизирана музика и през последните две десетилетия работи с музиканти от величината на Икуе Мори, Жоел Леандр, Лукас Нигли, Окюнг Лий, Бари Гай, Карлос Зингаро и др., пристига за първи път в България с подкрепата на Schweizerische Interpretenstiftung SIS и Pro Helvetia. Освен като пианист той е известен и със своята звукова поезия.

Биляна Вучкова пък, която бе специален гост на "Аларма Пънк Джаз" като партньор на Ива Битова, пристига в София със съвсем новия си солов албум "Modus Of Raw". По-рано през годината излезе и албумът ѝ в трио с Ернесто Родригес (виола) и Миха Робуске (флейта, сопран сакософон, бас кларинет) "77 Kids" за португалския лейбъл Creative Souces. Концертите на Биляна Вучкова, независимо дали солови, или с друг музикант, винаги са специални звукови пърформънси, комуникиращи по всевъзможни начини с трептенето на мястото и отправящи предизвикателство към въображението на слушателя.  

Билети - на място преди събитието, по 10 лв.

Първо студио е в БНР на булевард "Драган Цанков" 4.

Повече информация:

http://www.jacquesdemierre.com
http://www.bilianavoutchkova.net
http://bnr.bg

Фейсбук събитие:

https://www.facebook.com/events/1063352943780235

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=Uo_zyAfjSJ8
https://www.youtube.com/watch?v=eNm8z_7TSnM

Снимка: Питър Ганушкин

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички