The Foreshadowing и Eleine съпорт на Moonspell


The Foreshadowing и Eleine съпорт на Moonspell

4505

Дуум/готик групата The Foreshadowing и симфо метълите Eleine ще подгреят за Moonspell у нас.

Както e известно, култовата португалска банда ще гостува в столичния клуб Mixtape 5 от 19. 00 ч. на 6 октомври. Събитието е по повод 15-ия рожден ден на WeRock.bg и е част от Road To Еxtinction Tour 2016 (part V).

Концертът на Kamelot e на същото място от 19.00 ч. на 15 октомври със специални гости Aeverium и Withem.

Вижте общия анонс в подкрепа на двете събития:

https://youtu.be/VllYYec6Xyo

Весело видеообръщение на Fernando Ribeiro и Ко. дни преди началото на турнето:

https://www.youtube.com/watch?v=QpOgGuSJdkI

The Foreshadowing са създадени през 2005 от идеолога и китарист Alessandro Pace. По-късно към него се присъединяват Andrea Chiodetti, Francesco Sosto, Jonah Padella, Marco Benevento и Francesco Giulianelli. В този вид групата издава трите си албума между 2007 и 2012, отреждащи ѝ достойно място на световната дуум и готик сцена.
 
Дебютът "Days Of Nothing" (Candlelight Records, 2007), вторият диск "Oionos" (Cyclone Empire, 2010), както и последвалият "Second World" (Cyclone Empire, 2012) са много добре приети и с положителни отзиви от критиката и феновете. Това изстрелва групата на сцената на едни от най-важните фестивали в Европа - Summer Breeze, Rock Harz, Wave Gotik Treffen, Stoner Hand Of Doom, Legacy, Mayday Rock Festival и Summer Darkness. Барабанистът Jonah напуска през 2013, а на негово място сяда Giuseppe Orlando (екс-Novembre, екс-Airlines Оf Terror).

След излизането на "Oionos" и "Second World" на северноамериканския пазар, формацията става част от турнето Voices From The Dark в САЩ и Канада заедно с Moonspell, Marduk, Inquisition и Death Wolf, където предизвиква интерес сред голяма част от феновете. През 2013 година участва в европейското турне The Morning Never Came със Swallow Тhe Sun и Antimatter, последвано от обиколка на Италия със Saturnus, Doomraiser и Shores Оf Null. Този интензивен период е последван от двугодишна тишина около групата, през който тя създава материал за поредния си диск. Премиерата на новия опус, наречен "Seven Heads Ten Horns", се състоя на 22 април. Албумът съдържа типичната за формацията атмосфера с някои нови епични, тайнствени и в същото време зловещи елементи, водещи слушателя в безкрайно пътуване от миналото към бъдещето на човечеството. Проектът е издаден във формат на дигитална книга, а страхотните визии са дело на Seth Siro Anton, създал едни от най-добрите визии на Paradise Lost, Moonspell, Septicflesh и други.

Видео на The Foreshadowing:

https://www.youtube.com/watch?v=3pkJuxxsdIU

Eleine е симфоник-метъл група, носеща артистичното име на своята фронтдама Мadeline Eleine Liljestam. Всичко започва през 2011, когато изпълнителният директор на Cardiac Records се свързва с вокалистката. След като известно време я "наблюдава" в социалните мрежи, слушайки изпълненията ѝ, решава да започнат съвместна работа.

През 2012 към Еleine се присъединява Rikard Ekberg - автор на песни и настоящ китарист на групата. Много бързо натрупват достатъчно материал, за да сформират група. Скоро намират и привличат към идеята трима талантливи музиканти - David Eriksson (барабани), Sebastian Berglund (клавишни) и Andreas Mårtensson (бас), с които Eleine се превръща в група. В нейната дискография са сингите "Gathering Storm" и "Land Beyond Sanity", който бе издаден през март 2015, а едноименият дебют се появи през април тази година.

Eleine e позната и търсена като модел в сферата на готик и ъндъргаунд културата. Дали представя бельо, аксесоари, обувки или стилни рокли, тя винаги е привлекателна и секси. В световен мащаб работи с утвърдени марки и компании, сред които Elegant Curiosities, Odium Clothing, Heartbreak Tattoo и много други.

Видео на Eleine:

https://www.youtube.com/watch?v=r_6gFdC4Rm4

Билети и за концертите на Moonspell и Kamelot, организирани от BGTSC, се продават ексклузивно онлайн и в мрежата на Eventim в цялата страна. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, "Пикадили", Technopolis, "Техномаркет", Usit Colours, Outlet Alex, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", Office 1 Superstore, касите на "Изи Пей", Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината и бензиностанции OMV.

До деня на събитието пропуските ще се продават на цена от 35 лева. В случай на налични места, на входа ще струват 45 лева.

* Клубът не работи с резервации

** Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe

*** Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети и спазването на реда в заведението.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички