Направени в небесата


Направени в небесата

4128

Thomas Waber, собственикът на популярната фирма InsideOutMusic, няколко пъти предлага през 2010 на мултиинструменталиста Roine Stolt (The Flower Kings и Transatlantic) да направи съвместен албум с Jon Anderson, бившия певец на групата Yes, но това така и не се случва тогава.

През 2014 двете знакови фигури в прогресив рока участват в съвместни изпълнения на песни на Yes по време на корабния круиз Progressive Nation At Sea и това дава началото на съвместната им работа.

Още на следващия ден Thomas Waber преговаря съc Stolt и след месец предлага на Jon договор за съвместен проект с участието на Roine. Договорът обаче отлежава близо 6 месеца, докато двамата преценят, че имат годен за запис материал.

Общо 18 месеца трае процесът на създаване на един от шедьоврите за 2016 година в прогресив рока, с интензивен обмен на идеи и аудиофайлове чрез работните станции Logic Pro между Калифорния и Швеция. След като приключва композирането и аранжирането, Stolt наема 10 допълнителни музиканти, сред които членове на The Flower Kings, и пристъпват към звукозапис. Текстовете пък са дело на Anderson, който ни представя тематикатаа на албума ето така:

"Ние откриваме нашето разбиране за света почти всеки ден, нашето съзнание бавно се  разширява чрез интернет и ние вече сме в състояние да узнаем толкова много от нашето минало. Сега голяма част от бъдещето ни се разиграва пред взора на нашите умове. Говорим за постоянното създаване на "знание", което ни отваря пътя към "единството" на битието, и осъзнавайки, че всички ние сме свързани чрез  удивителната Земя, пея за Луната и Слънцето във всеки от нас. Да живееш с положителна нагласа наистина има смисъл, защото ние сме "истината", и ние сме "направени в небесата", за да бъдем обичани и да даваме любов".

Албумът "Invention Of Knowledge", или "Създаване на знание", ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР след новините от 21.00 в събота, 8 октомври,

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички