Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Karma To Burn : да спасиш душата си със стоунър


Karma To Burn : да спасиш душата си със стоунър

4899

Карма е когато сам си родиш Немезида (килията си всеки си я зида).

Понякога пък е точно обратното. Кой знае какви сухи спомени са се натрупали в рошавата глава на дяда ви Дилън като е изковал фразатa, но и не там ще бъркаме сега. Защото има едно по-хубаво нещо от whole lot of Karma Тo Burn и то е: два пъти повече. От същото. Много вода и още повече концертна бира изтече от 2012 насам, но спомените от първото посещение на стоунър чудовищата от Западна Вирджиния в България не са спирали да тлеят.

Карма е също когато неуморните и ненаситни хора от Wrong и Rawk’n’Roll правят повторната среща възможна, и този път го комбинират с не други, а родните машини за хаос Them Frequencies в столичния клуб Mixtape 5. Ако случайно някой е забравил как се режат глави и се разплискват мозъци, да си припомни. Чрез рифове, разбира се, всяка асоциация с ИДИЛ е неканена, къш!

Като казах хаос, колегите коментират в паузата колко са се развили Them Frequencies като изпълнение и динамика. Опитвам се да го побера в главата си, предвид че още първия път като ги видях вече имаше толкова динамика, че човек трудно може да хване Стоимен на фокус. Но, вярваш или не, всичката дива ярост на тази банда е вплетена в мрежа от прецизност и внимание към детайла. От адски якия артуърк по мърча до сетлист подреден така, че имената на песните сами по себе си да ти разказват история. Историята не е много дълга, де, и е базирана изцяло на втория им албум "Rise Then Fall".

И съответно после "Rise" отново, защото щатските стоунър мелачки излизат. Признавам си, че Rich Mullins ми липсва като присъствие, но Eric Clutter също не щади баса, така че няма място за мрънкане. Виж, за куфеене се намира, което всъщност е жалко. О, клети кокали. Безмилостният ритъм, контролиран от един ухилен Evan Devine, е императивен в това отношение: още с първите удари цялата публика кипва и не мирясва до последния акорд. 47, 30 и ето, вече можеш да спреш да мислиш за малко и просто да оставиш музиката да тече през и около теб. 19, 8, вратовете вече са добре загрели, отваряме рок-ен-рол чакрите. 62, 15, още бира, мачкаай! Понеделник вечер хората нямали сили ли?

Карма ми нямат. Набичена точно колкото е нужно, за да резонира в костите, без да предизвиква болка в ушите, от кубетата с надпис Made in West Virginia се сипе първична енергия. Споменът все ще те прекара през остатъка от седмицата, иншалла, маняна.

William Mecum, беловлас, безобразно спокоен рок пророк, нахлупил шапка на НАСА, сегиз тогиз хвърля по някоя забележка тип "Вие сте ненормални", но много добре знае за какво става въпрос. Грифът пуши, ставите - също.

Та това е то Karma To Burn: суперизчистено рок преживяване: без думи, без имена на песните, без текст.

Само това, от което наистина имаш нужда.

Сетлист Them Frequencies:

Intro
My Own Requiem
SetinStone
Icontrol
The Untold
Circles
Blackout
Rise Then Fall
---
Сетлист Karma To Burn:

47
30
19
8
62
15
28
55
1
57
32
34
20

Снимка: Серж Сетиян

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички