Марина Господинова смесва джаз и бийтбокс


Марина Господинова смесва джаз и бийтбокс

4617

Изненадващ микс от класически джаз и бийтбокс предлага проектът Jazz 'n' Groove Tales на Марина Господинова, който ще звучи за първи път пред публика в залата на Радио Пловдив от 19.00 ч. на 19 октомври.

Концертът е част от програмата на седмия сезон на "Камерна сцена Пловдив".

Позната с оригиналните си и изразителни интерпретации, в своя нов проект Марина Господинова поднася задълбочен и сериозен прочит както на класически джазови пиеси и боса нова, така и на композиции от съвременни автори. За да очертае най-новите тенденции в развитието на вокалния джаз, в част от темите певицата смело включва и бийтбокс. Този новаторски подход и елегантното ѝ вокално присъствие надграждат музикалния материал до по-високо ниво, в което звук и ритъм придобиват изненадваща и неповторима идентичност.

За новия си проект Господинова е поканила маестро Живко Петров, Димитър Карамфилов и SkilleR. "Всеки от тях има ярък индивидуален почерк и това ни позволява смело да интерпретираме както класически теми, така и съвременни композиции. Благодарна съм им, че споделяме общото вдъхновение и стремежа да свирим модерен джаз" - казва певицата.

Марина Господинова е сред водещите джазови вокалисти у нас и преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Пианист, композитор, продуцент и аранжьор, Живко Петров е един от най-влиятелните съвременни български музиканти. Премиерата на соловия му албум "After 4" в миналия сезон на "Камерна сцена Пловдив" премина при изключителен зрителски интерес.

Контрабасистът Димитър Карамфилов е основна фигура на родната музикална сцена, преподавател в НМА. Наричан "бързата уста на Изтока", SkilleR е световен шампион по бийтбокс и носител на множество национални и международни награди за музикален пърформънс.

Представянето на Jazz 'n' Groove Tales е поредната премиера на "Камерна сцена Пловдив". Традиционен домакин на концертите е Първо студио на Радиото.

Проектът се съфинансира от община Пловдив.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички