Огънят на Анадола в София и Варна


Огънят на Анадола в София и Варна

5082

Националният балет на Турция Огънят на Анадола ще представи новата си програма "Троя" по покана на DeGris Events в София (зала 1 на НДК) на 21 октомври и във Варна (ДКС) на 23 октомври.

И двете изяви са с начален час 20.00.

Най-кръвопролитната война на древността – 10-годишната Троянска война, е сюжетът на мащабната балетна постановкa. На сцената ще оживеят Омировите герои - олимпийските богове Зевс, Арес, Темида, Аполон и Афродита, ахейците Ахил, Агамемнон, Елена, Менелай, Патрокъл, Диомед, Одисей и други, а и троянците Хектор, Парис, Приам, Андромаха и Бризеида. Това е най-скъпата, зрелищна и мащабна продукция на трупата. За спектакъла балетът репетира от 6 години. Троянската война е преразказана с нов, модерен език на танца като приказка -  драмата на войниците, любовните истории, жени, които губят разсъдъка си, сраженията и помирението на богове, полубогове  и простосмъртни. "Ние изживяваме приказката и тук разказваме историята, в която сме участници", споделят танцьорите.

С хореографията на творческия гений Мустафа Ердоган зрителите ще се пренесат в света на боговете и смъртните в древността. Ефектната сценография, музика и костюмите на героите от древногръцката митология "Илиада" подсилват въздействието на епоса на Троянската война. 50 танцьори участват в двучасовото шоу. Освен новата програма, като комплимент за българската публика балетът е приготвил и етюди от най-популярните си постановки.

Трупата бе аплодирана в нюйоркската "Медисън Скуеър Гардън" и в "Берси", Париж. Представи се с огромен успех в парламента на Китай, московския "Кремъл", джамията "Мохамед Али" в Кайро, пред Египетските пирамиди... От Сибир до Катар, през Америка - до Япония, навсякъде по света магията на анадолския фолклор очарова.

Огънят на Анадола е с три рекорда в "Гинес": за най-бърз танц в света - 241 стъпки в минута, за първата танцова трупа, изнесла представление в китайския парламент, и първата, която е имала изява в античния театър в Бодрум 2 300 години след последния спектакъл в него.

Арт директор и хореограф е създателят на трупата Мустафа Ердоган. Зрелищните спектакли са резултат на дълги репетиции и са конкултирани с хореографи, естети, диетолози, масажисти и йога инструктори. Танцьорите са минали теоретични часове по "Нотация на ритмите на Анадола", за да усъвършенстват техниката си до абсолютен перфекционизъм.

Билети - в касите в НДК и ДКС и чрез мрежата на Eventim: http://www.eventim.bg

https://youtu.be/IBUPzLe5KBM

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички