Ямато демонстрират на живо тайната на перфектната си форма


Ямато демонстрират на живо тайната на перфектната си форма

4662

Малко след като пристигнат в България, харизматичните японски царе на ударните инструменти Ямато ще се срещнат с фенове и ще разкрият тайната на добрата си форма. Както MySound.bg вече писа, повелителите на ритъма пристигат по покана на ДжаZZ Плюс в рамките на световното си турне 2015-16 да представят своята нова програма Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето на 24 октомври 2016 г. от 20.00 ч. в зала 1 на НДК в София и пловдивската Спортна зала от 20.00 ч. на 26 октомври. Билети може да намерите тук.
Тази неделя, 23 октомври, от 13.00 ч. в ресторант Corso барабанистите ще демонстрират на живо как правят така наречената енергийна топка с ориз – тайната на съвършената им форма и възстановяването от участие (японците свалят по 2, 3 килограма по време на шоу). Единствено в неделя журналистите ще могат да се срещнат с музикантите и ще могат да им вземат интервю. Единствено в неделя феновете ще могат да се снимат със звездите и да вземат автографи. Това ще стане непосредствено след официалния обяд на гостите в заведението.
Музикантите от Ямато имат необикновен режим на живот и хранене. За изпълнението на традиционните японски барабани тайко се изисква не малко усилия – изпълнителят свири широко разкрачен, с вдигнати високо ръце, които държат дебели палки, дълги приблизително колкото стик за голф. Освен тежестта на инструментите и нужната енергия, като добавим и емоционалнния интензитет, който японците влагат в свиренето, е необходимо непрекъснато презареждане. Музикантите хапват задължително непосредствено преди и след шоуто. Тренират около 16 часа на ден. Започват с пробег на 10 километра, след закуска упражняват мускулите на ръцете си, а следобед репетират барабанене докъм 22.00 ч. вечерта. Corso е на бул. "Цар Освободител" 10 (срещу Руската църква).

Японските барабанисти радват хората по света и ги заразяват със своята вдъхновяваща енергия и силен дух повече от 20 години. Ритъмът на тайко барабаните е ритъмът на нашето сърце – в това дълбоко вярват музикантите и всеки човек, посетил техен концерт, е усетил сетивно това твърдение. Тези завладяващи барабанисти са изнесли над 2 700 представления в 57 страни от целия свят.

Повече информация на http://jazz-plus.com/yamato




Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички