Acidic и Jeremy? със съвместен концерт в клуб Терминал 1


Acidic и Jeremy? със съвместен концерт в клуб Терминал 1

4786

Американската инди-рок група Acidic (на снимката) ще гостува за първи път в столичния клуб "Терминал 1" от 21.00 ч. на 24 октомври, понеделник.

Базираната в Лос Анджелис банда пристига в България по покана на посолството на САЩ и е част от програмата American Music Abroad. В ролята си на посланици на културата, представляващи своята страна,  музикантите посещават около 40 страни, като тази привилегия съставът получава след специална селекция, конкурирайки се с още близо хиляда формации. American Music Abroad е културна програма на Службата за образователна и културна дейност към Държавния департамент на САЩ. За 40 години от началото на програмата, над 35 000 души са участвали в различни музикални събития по света.

През настоящата година Acidic спечели  награди в три категории на Rockwired.com - за най-добра група, за най-добър албум ("Creatures") и за най-добър видеоклип ("Chicago"). Списанието наскоро класира групата в списъка на 25 Artists & Bands Who Made 2015 ROCK!. В дискографията на състава са пет студийни албума, по които работят с продуценти, известни от проекти на Styx, Santana, Lynyrd Skynyrd и Avril Lavigne. Сред влиянията върху творчеството си посочват Motley Crue, Muse, Nine Inch Nails, Green Day, The Beatles, Nirvana, The Vandals и други. Свирили са с Hinder, Trapt, Candlebox, Fuel, Alien Ant Farm, Filter.

Една от най-актуалните български инди-рок проекти - Jeremy?, е поканен от посолството на САЩ у нас да открие събитието. През настоящата година музикантите успешно реализираха първия си албум с привилегията да подгряват Queen в Полша, Румъния и България, бяха включени в програмата на Exit Festival 2016 и не на последно място - отвоюваха наградата на публиката в престижния музикален конкурс International Songwriting Competition 2015. През миналата година станаха първата българска група, участвала на един от най-големите форуми за нова музика - The Great Escape (Брайтън, Великобритания).

"Терминал 1" ще отвори врати в 20.30 ч. на 24 октомври. Концертната програма започва в 21.00 ч. с 40-минутен сет на Jeremy?. Гостите ще излязат на сцената в 22.00 ч. Входът е свободен, като зрители ще се допускат до постигане на комфортния максимален капацитет на клуба с оглед на което се препоръчва навременното пристигане.

Клуб "Терминал 1" е на ул. "Ангел Кънчев" 1.

Линк към страницата на събитието във Фейсбук:
Acidic /USA/ & Jeremy? (BG) - Live At Terminal 1 - 24 Oct 2016
www.facebook.com/events/183369635401630

Acidic:
Facebook: https://www.facebook.com/ACIDICband/

Jeremy?
Facebook: https://www.facebook.com/jeremyband/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички