Спечели пропуск за Sofia Fusion Festival 2016


Спечели пропуск за Sofia Fusion Festival 2016

4968

Любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението този път е от нашите приятели в сдружение "Концерти.БГ", организиращо Sofia Fusion Festival 2016. Както е известно, третото издание на събитието ще се състои в Sofia Live Club на 4 и 5 ноември.

Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с пропуск за феста с изключително колоритен и оригинален афиш. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:   

Как се нарича творческата лаборатория на Nadishana?

Пишете на:ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Sofia Fusion Fest

Очакваме до 00.00 часа на 31 октомври, понеделник.

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Правилния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!

Пълна програма на Sofia Fusion Festival 2016

4 ноември (петък): So Called Crew, Paraplanner, Pendara Ethno Project и Foltin.

So Called Crew е в състав: Евгени, Жлъч, Бате Доуен, Брят Че и Трашера. Сформирано през 2011, крюто е един от най-разпознаваемите софийски рап проекти. Десетки самостоятелни концерти, стотици участия и хиляди фенове дефинират So Called Crew като гравитационна сила на хип-хоп сцената в България.

Paraplanner летят от 2015, като не спират да разширяват стиловите си хоризонти и да експериментират в търсене на индивидуално звучене. Александрина Александрова (вокали, бас) и останалите в групата се вдъхновяват от изпълнители от световната и българската сцениа. На 4 ноември проектът ще представи авторски парчета, но ако все още не сте чували "Комари", поправете се още сега.

Pendara Ethno Project е съвместно дело на Нина Николина и Калин Вельов, който стартира в Холандия през 2002. Проектът съчетава български фолклор, афро-латино ритми и електронни стилове. Смесвайки мотиви от различни краища на света, продуцентът DJ Бор4е Бояджиев, Нина и Калин поднасят своето виждане за интегрирането на българската народна музика в световната диджейска култура.

Foltin е сред най-емблематичните македонски банди от 1995. Mузиката на групата е непредсказуема и предизвикателна: сюрреалистичнa, страстнa и духовита. Същевременно e динамичнa и пълнa с изненади, същински фюжън. В звученето на формацията са забъркани различни жанрове: електро-акустичен алтернативен рок, фънк, ембиънт и джаз. Изпълненията на зевзеците на живо се помнят дълго от публиката - театралната им форма, подобна на кабаре, се превръща в истински мюзикъл.

5 ноември (събота): Miroslav Ivanov Band, Ya Ya RoyanovLa Migra, Clavexperience Trio, Naked и Nadishana.

Clavexperience Trio е един от проектите на лейбъла BigBanda, смесващо различни стилове в хомогенно цяло. Проектът смело експериментира с акустични и електронни звуци, смесвайки трип-хоп, джаз, реге и лууп елементи. В постоянния състав са Павел Терзийски (вокали, лууп машини) и Димитър Горчаков (клавири). Третият член винаги е изненада, защото в групата се включват различни гост-музиканти.

Я-я Ya Ya RoyanovLa Migra е новата формация на Стоян Роянов Я-я, в която музикантът свири на кларнет, саксофон и зурна. Заедно с Валери Ценков – барабани и Страцимир Павлов – клавири, La Migra залагат предимно на авторските песни на Я-я, преаранжирани наново. Страцимир Павлов е музикален директор и диригент на оперния театър в "Литъл Рок", Арканзас. Свирил е на една сцена с легендата Рей Чарлс и бродуейската звезда Лорънс Хамилтън. Познаваме Валери Ценков като част от група Каффе.

Мирослав Иванов квинтет е сформиран от едни от най-популярните български музиканти. Групата смесва джаз, блус, рок, чил-аут... най-общо казано фюжън. Репертоарът ѝ е селекция на парчета от двата авторски албума на китариста Мирослав Иванов - "Directions" и "Circus".

Nadishana (на снимката) е мултиинструменталист, композитор и звуков дизайнер от Сибир, който създава свой собствен уникален и новаторски подход към фюжънa. Творческият синтез на различни музикални традиции по света и съвременнте технологии правят звученето му модерно и популярно. Надишана използва уникална техника за всеки един от своите инструменти и я съчетава със съвременното цифрово-аудио редактиране. Заедно с него ще се изяви израелският китарист и композитор Дима Горелик. Световноизвестното дуо идва за първи път в България по покана на Sofia Fusion Festival.

Naked е авангарден квартет от Белград. Отличава се с новаторски микс от балкански груув и фрий джаз. Инструментите, които ползват музикантите, са достойна колекция за цял оркестър: баритон саксофон, бас кларнет, дудук, зурла, бас китара, цигулка, кларнет, ударни, акордеон... Записват за унгарския лейбъл NarRator Records, в чийто каталог са Fokatelep, Meszecsinka, тандемът Boris Kovac/David Yengibarjan и др. Виж промо клипа на събитието:
https://www.youtube.com/watch?v=kQyYlcgkt8s

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички